ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

TOGG Nedir

TOGG Nedir?

TOGG uzun açılımı ile Türkiye Otomobili Girişim Kurumu olarak belirlenmiştir. TOGG şirketi Türkiye’nin önemli gördüğü ve sürekli yatırımlarını arttırarak geliştirdiği nadir araba firmaların başında gelmektedir. TOGG sayesinde devlet ülkesinin en kısa yoldan en kaliteli performansı göstererek artmasını planlamaktadır

TOGG 2018 yılında resmi olarak kurulmuştur. İşlerini yönettiği resmi adresi son verilere göre Gebze, Kocaeli olarak belirtilmiştir. TOGG’un kilit isimleri arasında kendine yer bulan Gürcan Karakaş (CEO), Sergio Rocha (COO)’dur.

TOGG’un geliştirmiş olduğu araçlar halen daha test ve kontrol aşamasındadır. TOGG araçları için yapmış olduğu bu test ve kontrollerin bitiş tarihini 2022 olarak belirtmiştir. 2022 senesinden sonra TOGG geliştirmiş olduğu araçlarını seri üretime sokarak kısa bir süre içerisinde çok büyük bir gelişme göstermeyi hedeflemektedir.

Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olduğu açıklanan TOGG, sadece Türkiye’nin gündemine değil Dünyanın gündemine bomba gibi düşerek tüm Dünyanın kısa bir süreliğinde de olsa en çok konuştuğu konularından biri olmuştur. Türkiye’nin 1961 senesinde o zamanın başbakanı olan Gürsel tarafından Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı özelliğine sahip Devrim adlı arabadan sonra TOGG Türklerin araba konusunda beceriksiz, mantıksız, düşüncesiz, ileriye ve yenilikçi düşünceye açık değil izlenimlerin tamamını silmeye yetebilecek performansı seri üretime geçmeden göstermeyi başarabilmiştir.

Türkiye TOGG adlı şirketten neden bu kadar umutlu?

Türkiye için TOGG bir çağın başlangıcı olarak kabul edilir. Bu kabul edilişin en büyük sebep ve sonuçları arasında yıllardır süregelen Türklerin araba konusunda hiçbir bilgileri olmadığı izleniminin çürütmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye özellikle son yıllarda TOGG gibi onlarca farklı alt projeye ayırmış olduğu milyonlarca dolarlık yatırımları ile Türkiye ekonomisinin katlanarak büyüyeceğini ön görmektedir. Bu projelerin bir kısmı halk tarafından pek hoş karşılanmasa dahi bu projelerin iyi ve kötü yönlerini zaman gösterecektir.

Türkiye, TOGG adlı yerli ve milli otomotiv şirketine milyonlarca dolar kredi desteği sağlayarak yerli ve milli son teknoloji ile hazırlanmış aracı üretmesi için elinden geleni yapmıştır. Türkiye’nin özellikle maddi açından önemli ölçüde desteğini alan TOGG kısa süre içerisinde büyük projelere imza atarak kendi mimar ve mühendisleri ile birlikte tasarlamış oldukları birden çok araç modellerini Türk halkının huzuruna sunmuşlardır. Türkiye’nin ikinci devrim olarak gördüğü TOGG lar kısa süre içerisinde bütün Dünya’da konuşur hale gelmiştir.

TOGG’un önemli isimleri son vermiş olduğu röportaj ile 22 milyar dolara yakın bir bütçe ile Gemli, Bursa olarak karara bağlanılan yerde elektrikli araçlarını seri üretime sokabilmek için fabrika açılacağını kararlaşırmıştır. Bu karar 21 Mayıs 2020’de hayata geçirerek ilk kazma darbesi vurularak çalışmalara başlanılmıştır.

 Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp