ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Chevrolet ve Ülkesi

Chevrolet ve Ülkesi

3 Kasım 1911 yılında Amerika merkezli kurulan günümüzde 109 yaşındadır. Firma özellikle son çıkarmış olduğu araç modelleri ile Dünya piyasasında yeni rekabetin ortaya çıkacağını net ve bariz şekilde açıklamıştır.

Firma birçok farklı araç markasından erken kurulmuştur. Bu avantajı en iyi şekilde kullanabilen ve uzun yılların vermiş olduğu bilgi, birikim ve ileriye dönük yatırımlar sayesinde günümüzde Dünya araç piyasasında büyük bir söz hakkına sahiptir. Amerika’nın ilk kurulan araç markalarından birisi olması o zaman ki hükümetin firmaya gerek maddi gerekse manevi yönden büyük yardımlar ve fonlar hediye etmiştir. Bu anlamda firma maddi yönden pek bir sıkıntı ile karşılaşmadan işlerine devam etmiş ve günümüzde birçok araç markasının üretmiş olduğu araba modellerinin kat ve kat fazlasını piyasaya sunabilmiştir. Özellikle yüksek araçları ürünleri ile ön plana çıkan marka, sedan araçları ile de kendisinden her daim söz ettirebilmektedir.

Firmanın Türkiye’de de iş yerleri ve Pazar ağları mevcuttur. Öyle ki 2005 yılında firma yıllık kazanma bütçesini duyururken Türkiye’den 1.5 milyar dolar kazandığı açıklamıştır. Fakat firma her geçen gün Türkiye’deki araç piyasasında büyük bir düşüş yaşamıştır. Bunun en büyük sebebi üretmiş olduğu araçların Türkiye ortalamalarından çok daha fazla yakıt tüketmesi olmuştur. Türk halkı günümüzde artan enflasyon oranları ve kur oranlarının değişkenlik göstermesi ile birlikte yakıta gelen zamlardan ötürü araç alım satımlarında düşük yakıt tüketen araçları tercih etmektedir. Bu yüzden Chevrolet, Türkiye’deki yakıt fiyatlarının sürekli olarak artması ile yavaş yavaş düşüşe geçmiştir. Ama firmanın Türkiye’deki proje alanlarının kısıtlanması diğer ülkeler ile daha çok alım satım yapabilecek ortamı hazırlayabilmesine vesile olmuştur. Dünya’nın her coğrafyasında her millete hizmet eden firma bu özelliği ile birçok ekonomist tarafından taktir edilmektedir.

Firma gerek ofisleri içerisinde almış olduğu strateji ve planlamalar gerekse müşterilerine sunmuş olduğu kaliteli ve profesyonel hizmet sayesinde Dünya’nın birçok farklı bölgesinde fabrika kurabilmiştir. Aynı zamanda firmanın günümüzde ortak olduğu farklı araç markaları da mevcuttur. İlk araçları sedan tarzı olan günümüze gelinceye kadar geçen süre içerisinde devamlı olarak yeni projelere imza atan firmanın şuan ki araçları göz büyüleyicidir. Teknolojiyi en iyi şekilde araçlarına aktarabilen ve bunu muhteşem şekilde kullanan firma bu özelliği ile diğer araç firmalardan ayrılmaktadır.

Chevrolet araçlarının sadece dıştan görünüşüne değil içten görünüşüne de büyük önem vermektedir. Araçlarının en ince ayrıntısına kadar kontrol eden ve tüm koltuk döşemelerini sorunsuz bir şekilde yerine getiren firmanın tüm araç testleri de başarılı olmuştur.

Antalya Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp