ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Porche ve Hız Tutkusu

Porche ve Hız Tutkusu

Porche, 1947 yılında Almanya merkezli kurulan araç markasıdır. Firma özellikle hız tutkunlarını ve sportif araç sevenleri kendi çatısı altında toplamayı başarabilmiştir.

Firma kurulduğu tarihlerde araç yerine uçak motoru ve araç motoru üretmekteydiler. Fakat Firmanın uçak motoru ve araç motoru ile gelişemeyeceğini anlayan üst düzey yetkililer sportif araç üretimine girişmek ve bu sektöre büyük bir önem vermek istemişlerdir. Sportif araçlara vermiş olduğu bu önem sayesinde günümüzde en önemli sportif araç üreticilerinden birisi pozisyonundadır. Firmanın bu başarısının altında kalite ve doğru çalışma planı, özverili ve sabırlı olma ve gerektiği yerde gerektiği gibi davranması etkili olmuştur. Bu etkenleri tek bir çatı altında birleştirebilmeyi başarabilen firma, önümüzdeki süreç içerisinde etkinlik alanını daha çok arttıracağı belirtilmektedir.

Porche, günümüzde Dünya’nın dört bir yanına aktif olarak hizmet vermektedir. Amerika’dan Japonya’ya kadar uzanan geniş bağlantıları, çalışma arkadaşları, ülkeler ile imzalamış olduğu araç anlaşmaları sayesinde marka değerini gittikçe arttırmaktadır. Bu artış, firmanın müşterilerine sunmuş olduğu kaliteli hizmetinin en bariz örneği niteliğindedir. Firma, müşteri odaklı çalışma kapasitesi, müşterilerine vermiş olduğu güven hissiyatı nedeniyle bugün en çok satan ve araç piyasasında modelleri dönen sportif araç markasından birisi olabilmiştir. Firmanın marka değerini her geçen gün katlanarak artmaktadır. Bu artış neticesinde özellikle Amerika ve Avrupa’da milyonlarca müşterisi mevcuttur.

Porche’un kurucusu olan Ferdinand Porche’un oğlu olan Ferry Porche tarafından kurulmuş ve geliştirilmiştir. Ferdinand Porche ölünceye kadar oğluna yardım etmiş, yardım ettiği süre boyunca onlarca farklı araç modeli tasarlayarak firmanın günümüzde en çok tanılan ve sevilen sportif araç markalarından birisi olabilmesine vesile olmuştur. Ferry Porche, firmayı en iyi şekilde yönetmeyi başarabilmiştir. Aynı zamanda Porche 1950 yılından başlayarak 1963 yılının sonlarına kadar Porche Traktör üretimi yapmıştır. Bunun yanı sıra 1987 yılından itibaren 1989 yılına kadar devamlı olarak uçak motoru üretmiştir. Firmanın sportif araç üretimi yapmadan önce gerek traktör sektöründe gerekse uçak motoru sektöründeki deneyim ve tecrübesi sayesinde araba sektörüne girdiği ilk yıllardan itibaren ismini duyurabilmeyi başarmıştır.

Porche, tasarlamış olduğu tüm araçlarında motor gücüne büyük önem vermiştir. Sportif araçlarda rahatlıktan ve konfordan daha çok hızın ön planda olmasını savunan Firma, tüm çalışmalarında da bu  fikri destekleyici hareketlerde bulunmuştur. Aynı zamanda tasarlamış oldukları çoğu araç modelinin yere yakın mesafede tutulması, aracın rüzgar yüzünden oluşabilecek hız kesikliklerinin önüne geçmesini engellemesi için yapılmıştır. Firmanın araçları içerisinde tasarlamış olduğu bu türden mantıklı ve akıllıca tasarımları sayesinde özellikle lüks sportif araç seven müşterilerin onayını kazanabilmiştir.

Antalya Kiralık Araç  Firması adına yazan yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp