ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Cadillac'ın yükselişi

Cadillac'ın yükselişi

Cadillac, Amerika merkezli bir araç markasıdır. Cadillac, Amerika’nın en önde gelen araç modelleri olmasının yanı sıra Dünya’nın birçok farklı noktasına aynı anda otomobil ve otomobil parçaları ihracatı yapmaktadır.

Cadillac araç markası 1902 yılında o dönemin Amerika devletinin yapmış olduğu yardım ve destekler sayesinde kurulan ve kurulduğu yıldan itibaren yaşadığı zorluk ve sıkıntılı sürece rağmen günümüze kadar gelmeyi başarabilen nadir araç markalarından birisidr.

Cadillac Dünya üzerinde araç sektörüne en erken atılım yapan ve etkinlik alanını her geçen gün arttırmayı başarabilen firmalarının başında gelmesinin yanı sıra uzun yılların vermiş olduğu bilgi, birikim, yanlışı ve doğruyu en iyi şekilde ayırabilmesi sayesinde müşteri sayısını ve marka değerini arttırmış ve arttırmaya da devam edileceği görülmektedir.

Cadillac araç markası 1902 yılında Amerika’nın maddi ve manevi yönden yardım ve desteği sayesinde HernyMartynLeland tarafından temelleri atılmış ve günümüze kadar gelmiş firma ve kuruluşlardandır. Cadillac dönemin devlet büyükleri tarafından çokça yatırım yapılan en büyük ve önemli araç markalarından biri olduğundan ötürü kuruluşunun ardından 1 yıl geçmesine karşın ilk kez 1903 yılında kendi araç modelini Dünya otomobil piyasasına sunmayı başarabilmiştir. Cadillac’ın bu türden etkileyici ve hızlı atılımları Amerika’nın yanı sıra tüm Dünya’da kısa süreliğine de olsa büyük bir etki yaratmıştır. Bu etki kısa süre içerisinde Cadillac’ın belki de dönemin en çok satan araba markalarından birisi olma özelliğini yakalamasında önemli bir faktördür.

Cadillac, 1903 yılından başarının ardından 1 yıl içerisinde günümüz teknolojisinde dahi çoğu araç firmasının yapamayacağı bir atılım yaparak sene 1904 yılını gösterdiğinde 8 adet farklı model ve tarzda araç modeli üretmeyi başarabilmiştir. Bu başarısı sayesinde hem ülkesinde hem de Dünya’da ikinci kez gözlerin kendi üzerine çevrilmesinde büyük rol oynamıştır.

Cadillac araç markası 1.Dünya savaşı ile 2.Dünya savaşı süresi boyunca savaşlarda kullanılan askeri araç yetersizliğinden ve ihtiyacından ötürü kendi ülkesinin yanı sıra araç ihtiyacı olan birçok Avrupa ve Asya devletiyle ortaklaşa ihracat anlaşmaları imzalamıştır. Cadillac bu iki savaş süresince devamlı olarak çalışmış ve sivil araçlardan daha çok askeri alanlarda hizmet vermeyi açık araç modelleri üretmeye ve seri üretime sokmayı hedeflemiştir. Bu hedef ulaşan Cadillac o dönemlerde marka değeri en çok olan başlıca araç markasından birisi pozisyonun gelebilmiştir.

Cadillac günümüzde özellikle Amerika’da çokça satılan ve halkın önemli bir bölümünün severek kullandığı daha çok lüks araç meraklıların ilgisini çekebilen araç markasıdır. Cadillac önümüzdeki süreç içerisinde geliştirmekte olduğu farklı proje ve tasarımlar sayesinde etkinlik alanını eskisi gibi arttıracağını belirtmektedir. 

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp