ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Mazda ve Dünya Piyasasındaki Etkin Faktörü

Mazda ve Dünya Piyasasındaki Etkin Faktörü

Mazda 30 Ocak 1920 yılında bundan 101 yıl önce Japonya merkezli kurulan ve Dünya çapında etkin olarak hizmet veren araç markasıdır. Firma kurulduğu tarihten itibaren gerek araçları içerisinde gerekse çalışma alanları içerisinde yapmış olduğu çalışmalar sayesinde kendisinden her daim söz ettirmeyi başarmıştır. Birçok farklı nokta da proje ağları bulunan firma her geçen gün marka değerini ve müşteri sayısını katlayarak arttırmaktadır.

Firma günümüzde onlarca farklı bölgede etkin olarak rol oynamaktadır. İlerleyen dönem içerisinde Türkiye ile de ortak anlaşmalar imzalamak istediğini ve Türkiye araç piyasasında da kendi yerini koymak isteyen firma bu özelliği ile diğer araç markalarının her daim bir adım ötesinde yer almaktadır. Sürekli olarak gelişme gösteren firmanın bu özelliği birçok ekonomist tarafından taktire şayan bir hareket olarak görülmektedir.

Mazda İle Dünya’ya Açılma

Mazda özellikle son yıllarda çok hızlı ve üretken bir şekilde Dünya’nın pek çok farklı noktasında etkin olarak hizmet sunmaktadır. Kısa süre içerisinde bu türden bir başarıya imza atan firma bu başarıyı elinde tutabilmek ve bu başarıyı devam ettirebilmek için büyük bir uğraş sarf etmektedir. Bu anlamda çalışma sahalarını genişleten ve yanında çalışan on binlerce insanın çalışma standartlarını yükselterek personellerinden daha iyi performans almayı hedefleyen firma bu isteğine çok kısa süre içerisinde ulaşmayı hedeflemektedir. Firma birçok araç markasından çok daha erken kurulmuştur. 1.Dünya savaşının bitimi ile kurulmasından ötürü kısa süre içerisinde etkinlik alanını çok hızlı bir şekilde attırabilmiş ve Avrupa’ya açılacak zamanı bulabilmiştir. Aynı zamanda kurulduğu ülke olan Japonya’nın ekonomide hızlı artıştan da yararlanan ve o zamanki Japonya devletinin Mazda’ya sağlamış olduğu kredi ve fonlar ile firma günümüze gelinceye kadar geçen süre içerisinde maddi anlamda herhangi bir zorluk ve sıkıntı ile karşılaşmamıştır. Kurulduğu yıllar içerisinde araçlara büyük önem verilmesi ve araç sektörü için birçok ülkenin büyük fon ve krediler ile ülkesinde ki genç mühendis ve mimarları kendi çevresi altında toplama isteği Mazda’nın kısa süre içerisinde müşteri sayısının ve marka değerini artış göstermesine yardımcı olmuştur.

Firma her geçen gün gelir seviyesini arttırmaktadır. Bu anlamda gelir seviyesindeki hızlı artıştan ötürü alt yapısına gereken önemi kolaylıkla verebilecek fon ve kredileri kolaylıkla sağlayabilmektedir. Aynı zamanda gelişmiş ve en üst düzey eğitim veren Üniversitelerde okuyan genç mimar ve mühendisleri ilerleyen dönem içerisinde kendi bünyesi altında görebilmek için burslar vermektedir. Bu özelliği ile birçok araç markasının aklına dahi gelemeyeceği fikri düşünmüştür. Bu gibi fikirleri ile ilerleyen dönem içerisinde daha hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğini sürekli olarak belirten firma bu anlamda çalışmalara bundan 101 yıl öncesinden başlamış bulunmaktadır.

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp