ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Arabanın sağlamış olduğu iyi yönler

Arabanın sağlamış olduğu iyi yönler

Arabalar özellikle 19. yüzyılın sonlarına doğru tarihin tam anlamıyla çalışan ilk arabalarından biri unvanına elinde bulundurmayı başaran Karl Benz tarafından tasarlanılan Benz-Motorwagen ‘dır. Karl Benz’in tasarlamış olduğu bu araçtan önce Dünya üzerinde son kaynaklara göre 250.000’ne yakın binek araç bulunmaktaydı. Fakat Karl Benz’in tasarlamış olduğu bu araç performans, lüks ve konfor açısından diğer araçların çok üstünde bir model olduğundan dolayı seri üretimine geçtikten sonra özellikle yeniliğe ve gelişmeye açık devletler tarafından çok rağbet görmüştür.

Arabanın icat edilip kullanılmaya bağladığından günümüze kadar gelen süre içerisinde sürekli kendini geliştirmeyi ve yenilemeyi başarmıştır. Günümüzdeki araçların çoğu düz bir yolda şoför kontrolü dışında yoluna devam etmektedir. Bu proje ve taslağın göstergesi sonucunda da önümüzdeki süreç içerisinde tasarlanılacak olan araçların dar sokaklarda şoförsüz bir şekilde hareket edebileceği ön görülmektedir.

Arabalar icat edildiğinden bu yana insanların sürekli olarak kullandıkları bir ürün haline gelmiştir. Arabalar sayesinde insanlar özellikle uzak bir bölgeden farklı bir bölgeye toplu taşıma araçlarına binip stres ve gerginlik içerisinde yolculuk yapmak yerine binek araçlar satın alıp yolculuklarına o şekilde devam ettirmektedirler.

İnsanlar almış oldukları araçları kıyaslamayı oldukça sevmektedirler. Son yıllarda etkisini hızlı bir şekilde arttırmayı başarabilmiş araba yarışları bunun en büyük göstergesi niteliğindedir. Bu araba yarışlarına sadece arabaların sahipleri değil arabalara belki de şu ana kadar çalışmış olduğu bütün birikimini tek bir kalemde ortaya koyup bir aracı oynayan yüzbinlerce kişi mevcuttur. Bütün servetini hiç düşünmeden koyan insanların büyük çoğunluğu genellikle kaybedip büyük boşluğa düşse dahi oynamış olduğu araç yarışta birinci olmuş ise ortaya koyduğu paranın kat ve kat fazlasını almaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı araba yarışları günümüzde bu kadar popüler olmayı başarabilmiş bir spor dalı olarak gözükmektedir.

Arabalar insanların yeni buluşları ile sürekli değişim halindedir. Bundan elli yıl öncesine kadar arabaların direksiyonlarını tam anlamıyla dönemezken yeni çıkan araçların büyük çoğunluğunda tek başına park etme ve düz bir yolda tek başına ilerleme gibi özellikler eklenmiştir. Bundan 50 yıl sonrada arabaların nasıl bir şekilde gelişeceği bilim insanları, mühendisler ve makinistlerin büyük çalışmaları ve uğraşları sonucunda belli olacaktır.

Arabalar insanların hayatlarına dahil olduklarından beri insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yarayan başlıca etken olmuşlardır. Ulaşımdan tutunda maden işlerine kadar onlarca farklı alanda etkin olarak rol oynamaktadır. Arabaların icadı ile birlikte traktörler icat edildi. Traktörler sayesinde tarlalardaki üretim arttı ki bu Dünyada bulunan insanların nüfusların sürekli artmasından dolayı çok olumlu bir gelişme olarak görülmektedir. Arabalar sayesinde maden ocaklarına sürekli çalışmakta olan işçiler ağır yükleri özel olarak dizayn edilmiş araçlara devrettiler bu sayede işleri bir nebze olsun hafiflemiş oldu. Arabalar sayesinde aklımıza gelen veya gelmeyen onlarca farklı sektör ve alan rahatlamış ve daha iyi iş yapar hale gelmiştir.

Araç Kiralama Antalya Havalimanı Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp