ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Seat’ın Başarı Basamakları

Seat’ın Başarı Basamakları

Seat, 1950 yılında İspanya merkezli kurulan, günümüzde tüm Dünya’da hizmet bölgesine sahip araç markasıdır.

Firma kurulduğu yıldan itibaren getirmiş olduğu yenilikler ve modern çalışmalar sayesinde her türden insanın hem göz zevkine hem de cebine uygun araçlar üretebilmiştir. Birçok araç markasından geç kurulması Firma için dezavantaj haline gelse dahi bu dezavantajı avantaja çevirebilmeyi başarabilmişlerdir. Kurulduğu yıldan itibaren devamlı olarak araç modeli üreten, ürettiği modelleri en iyi şekilde pazarlayarak devamlı işleyebilecek bir düzen kurmayı başarabilmiştir. Bu başarı sayesinde firma günümüzde Dünya araç piyasasında müşteri hacmi en yüksek olan markalardan birisidir.

Firmanın kurulduğu yıllarda 2.Dünya savaşının ardından kısmi olarak uzun bir süre geçmesine karşın gerek ülkesinde gerekse Dünya’nın birçok noktasında halen daha sivil araç eksiklikleri yaşanmaktaydı. İnsanlardaki bu eksikliği en iyi şekilde görebilen ve bu doğrultuda araçlar üretebilen nadir araç markalarından birisi Seat olmuştur. Firma özellikle o dönemlerde gerek devletten gerekse de halktan almış olduğu maddi ve manevi destekler sayesinde kısa süre içerisinde tüm Dünya’da duyulur hale gelmiştir. Firma kuruluşundan itibaren teknolojinin imkanlarını araçlarına en iyi bir şekilde tasarlayabilmiştir. Özellikle son çıkarmış olduğu araçları gayet ergonomik ve göze hitap edebilir pozisyondadır. Bu pozisyonu yakalayan Seat çalışanları ve üst düzey yetkililer Firmanın önümüzdeki yıllar içerisinde etkinlik alanını daha çok arttacağını belirtmektedir.

Firmanın çıkarmış olduğu araçların çoğuna yakının yemiş olduğu benzin ve gaz miktarı en minimalist bir şekilde ayarlanmıştır. Bu ayarlamalar sayesinde özellikle benzin ve gazın yüksek olduğu ülkelerde ki halk tarafından çok sevilen bir özelliktir. Bu özelliği yakalayan nadir araç markalarından birisi olan Seat, bu özelliğiyle dahi birçok araç markasını geride bırakmayı başarabilmiştir.

Seat markası resmi olarak Wolkswagen’a bağlıdır. Firma özellikle 21.Yüzyılın ilk yıllarında üretmiş olduğu araçların kapasitesini iki katına çıkarabilmeyi başarmıştır. Firmanın son sayımlara göre bünyesinde çalıştırmış olduğu kişi sayısı 13 bini geçmektedir. Bu rakam, Dünya üzerinde bulunan diğer araba markaları ile büyük bir rekabete girmek için pek yeterli bir sayı olmasa dahi ilerleyen dönem içerisinde Firma çalışmalarına bu şekilde devam ederse rekabet oranını yükseltebileceği söz konusu bir gerçektir.

Firma kurulduğu ilk yıllarda çoğunlukla geleneksel ve ağır arabalar üretmekteydi. O dönemlerde geliştirmiş olduğu araçları çokça rağbet görmesine karşın bu isteği en iyi şekilde karşılayan Seat, günümüzde daha çok sportif araçlar üretmektedir. Çağın gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayabilmesi Firmanın gelişmesinde ve Dünya’ya açılmasında kritik faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Antalya Kiralık Araç  Firması adına yazan yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp