ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

BUGATTİ'nin doğuş hikayesi

BUGATTİ'nin doğuş hikayesi

Bugatti,‘’Volkswagen AG’’ yan kuruluşu olmanın yanı sıra İtalyan asıllıdır. Bugatti’nin lüks spor otomobil söz konusu olduğu zaman akıllara gelen ilk markalardan olduğu söylenebilir. Bunun yanı sıra Bugatti, performanslı araba, süperspor otomobil, spor otomobil yapımında da oldukça başarılı olduğundan dolayı bu türlerde de adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Bugatti, tarihler 1909 yılını gösterdiği zaman üst düzey performans çıkarabilen araçlar üretebilmek için  ‘’EttoreBugatti’’ tarafından Fransa'da yer alan Mulhouse kentinde kuruldu. Bugatti kuruluşunun ilk 30 yılında her alanda neredeyse hiç sorun yaşamadan iyi bir gidişat izleyerek araç üretimine devam etmiştir. Yani II. Dünya Savaşı'nın başlamasına kadar olan süreçte dünyanın en prestijli ve en hızlı otomobillerinden bazılarını üretebilmiştir. Ancak II. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla birlikte Bugatti markası için maddi sorunlar baş göstermeye başlamıştı. Bunun yanı sıra Bugatti markasının kurucusu olan EttoreBugatti'nin oğlunun ölümü de markanın gidişatını oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Tüm bu yaşanan olaylardan sonra Bugatti fabrikaları satılmıştır.

Bugatti’nin Geri Dönüşü

1998 yılında Volkswagen grubu,Bugatti’nin isim haklarını satın alarak Bugatti markasıyla uzun süre sonra yeniden üretime başlamıştır. Bugatti markasının VW (Volkswagen) kontrolü altında üretmiş olduğu ilk modeli olan BugattiVeyron, 407 km/ son hıza kadar ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra BugattiVeyron, 1001 beygir gücüne (1250 tork) sahiptir. Bu inanılmaz özelliklere sahip olan BugattiVeyron’un 4 Milyon Euro'luk fiyatı bulunmaktadır. Yani bu araç, şu anda seri üretim halindeki en pahalı otomobillerden birisi unvanına sahiptir. Tarihsel olarak bakıldığı zaman taşuanadek bilinen en yüksek fiyatla satılmış olan otomobil, sadece 6 adet üretilmiş olan 1926 model "BugattiRoyale" dır. BugattiRoyale, Japonya’da 15 milyon dolara satıcı bulmuştur.

Firmanın ismini kendi isminden esinlenerek veren Ettore Bugatti İtalya'nın Milano şehrinde doğmuştur. İsmini verdiği Bugatti markası ise 1909 yılında,Almanya'ya bağlı olan Alsace yakınlarındaki Molsheim şehrinde kurulmuştur. 1919 yılında ise markanın yönetimi Fransa’nın kontrolüne geçmiştir. Bugatti firması, otomobillerinde mühendislik detaylarına oldukça fazla önem vermektedir. Fakat mühendisliğe verilen önem kadar otomobillerin tasarımlarına da önem vermişlerdir. Bundan dolayı Bugatti firmasının araçları her zaman gösterişli olarak gösterilmiştir ve bu durum Bugatti firmasının tercih edilme ve beğenilme oranını arttırmıştır. Ettore Bugatti’nin ebeveyinlerinin mücevher ve aynı zamanda da mobilya tasarımcıları ile, erkek kardeşinin ise heykeltıraş ile olan yakın kişiler düşünüldüğü zaman Ettore Bugatti'nin otomobil tasarımlarındaki sanatsallık faktörü hiç de şaşırtıcı bir durum değildir.

Bugatti Firması, genel bakış olarak oldukça şık ve kaliteli tasarımlarının yanı sıra, fiyat olarak bakıldığı zaman çok pahalı otomobiller üretilmiştir. Her iki özellik sayesinde'de Bugatti,otomobil sektörüne ismini altın harflerle kazımayı başarmıştır.

Antalya Araç Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

 

top
whatsapp