ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Renault ve Devlet

Renault ve Devlet

Renault, 1898 yılında Fransa’da kurulan ve müşteri odaklı işler çıkardığından ötürü tüm Dünya’da rağbet gören araç markasıdır.

Firma kuruluşundan itibaren çıkarmış olduğu tüm işlerde müşterilerin ceplerine ve gözlerine uygun modeller üretmeye çalışmışlardır. Aynı zamanda Firmanın çıkarmış olduğu araçların tümü tek bir özelliği ile ön plana çıkmamıştır. Bunun aksine birden çok özelliği ile aynı anda ön plana çıkarak başta Avrupa’da sonra da tüm Dünya’da kullanılmaya başlanmıştır.

Firma birçok araba markasından daha erken kurulmuştur. Bu özelliği ile araç sektörüne daha hakimdir. Aynı zamanda bünyesinde aktif olarak çalıştırdığı en üst kademeden en alt kademesine kadar tüm personeller profesyonel ve kaliteli bir hizmet çıkarmaktadır.

Renault, çıkarmış ve çıkarmaya devam ettiği tüm araç modellerinin en ince ayrıntısına kadar düşünmekteydi. Durum böyle olunca firmanın çıkarmış olduğu tüm modeller büyük bir rağbet görmüştür. Fransa’nın en köklü araç markasından birisi olan firma, zamanında yaşamış olduğu zorluk ve sıkıntılar ile en iyi şekilde mücadele ederek bugünlere gelebilmiştir.

Renault’un günümüzde çıkarmış olduğu araçlar ile fiyatlar arasında fiyat performans karşılaştırması yaparsak birçok markayı ezip geçmektedir. Ergonomik yapısı, orta sınıf bir araç olması, her türden halkın cebine ve ruhuna uygun olması sayesinde tüm Dünya’da rağbet görmüştür.

Firmanın bünyesi altında son sayımlara göre 276 binden daha fazla kişi çalışmaktadır. Bu kadar devasa bir eleman kadrosuna sahip olan Renault’un çoğu ülkede fabrikası ve çalışma alanları bulunmaktadır. Dünya’nın dört bir yanından müşterisi olan Firma, tüm milletlere uygun araçlar üretmek zorundadır. Bu zorundalıktan ötürü almış olduğu stres ve baskı sayesinde firma şu an Dünya’ya açılmış vaziyettedir.

Renault her daim ileriye dönük yatırımlar yapmıştır. Bu yatırımların başlıcaları arasında; Dünya’nın dört bir yanındaki zeki ve çalışkan mimar ve mühendisleri bünyesine katmak olmuştur. Aynı zamanda gelecek vadeden mimar ve mühendis öğrencilerine çıkarmış olduğu özel burslar sayesinde pek çok kesim tarafından oldukça sevilmektedir.

Renault özellikle son yıllarda Fransa devletinin kontrolü altına girmeye başlanmıştır. Bu yüzden Fransa’nın izlemiş olduğu stratejiden ve dış politikasından en çok darbe alacak firma kesinlikle Renault’tur. Firma bunun bilincinde olmasına karşın, devletin en doğru tercih olduğu kanaatindedir.

Firma 1.Dünya ve 2.Dünya savaşlarında sivil araç üretimlerini durdurarak ülkesi ve milleti adına askeri araçlar üretmeye başlamıştır. Üretmiş olduğu araçların çoğuna yakını devlet ve millet tarafından oldukça rağbet görmüştür. Fakat firma bu rağbete ve o zamanlarda devlet tarafından gelen ortaklık önerilerini dikkate almayıp sivil araç üretimlerine kaldığı yerden devam etmiştir.

Antalya Havalimanı Araba Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp