ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Ferrari Dünyaya Açılıyor

Ferrari Dünyaya Açılıyor

Ferrari, İtalya merkezli en hızlı ve dayanıklı spor araba üreten otomobil markalarının başında gelmektedir.

Ferrari kurucusu Enzo Ferrari olmakla beraber firmanın Ferrari ismini almasında Enzo Ferrari’nin soy ismi etkili olmuştur. Enzo Ferrari küçük yaşlardan itibaren hızlı araçlara büyük bir merakı olmasına karşın yaşadığı dönem çerçevesinde araba sektörünün temelleri yeni yeni atılmaktaydı. Bu yüzden Enzo Ferrari’nin bu merağını ilk kez gün yüzüne çıkardığı ve otomobil sektörüne ilk kez atıldığı yıllarda genç ve dinamik bir kişiliğe sahipti. Enzo Ferrari 1.Dünya savaşı sırasında ailede bulunan ve tek gelir kaynakları olan babasını ve abisini savaş sırasında kaybettikten sonra yaşı 18 olmasına karşın yalnız kalmıştı. İşte bu dönemlerde Enzo Ferrari’nin yarışçılık kariyerinin temel yapı taşları atılmış oldu.

Enzo Ferrari, kullanmış olduğu tüm araçlarda hıza ve yol tutuşuna büyük önem vermekteydi. Onun için araba kavramı en hızlı şekilde gidebilmekti. Bu yüzden yarışçılık kariyeri boyunca o dönemlerde çok zor ulaşılabilecek hızlara gözü kapalı bir şekilde gelebilmekteydi. Bunun yanı sıra Enzo Ferrari’nin hiçbir zaman hız korkusu olmamıştır.

Enzo Ferrari kısa süreliğine de olsa farklı yarış takımlarında sürücü olarak görev aldı. Bu süre boyunca deneyim ve tecrübe kazanan Enzo Ferrari yıl 1929’u gösterdiği zaman ilk kez kendi yarış takımını kurmuş oldu. Enzo Ferrari 1932 yılına kadar aralıksız olarak belirli zaman dilimleri aralığında Dünya üzerinde bulunan çoğu yarış organizasyonlarına katılma avantajına sahip oldu. 1932 yılında Enzo Ferrari’nin oğlu Dino Ferrari’nin Dünya’ya gözlerini açması ile birlikte yarışçılık kariyerini sonlandıran Enzo Ferrari otomobil fabrikası işlerinin başına geçmiştir. Bu geçişin ardından dönemin araç modellerinin özellikle motor kısımlarının güçsüzlüğü ve dayanıksızlığı söz konusu olduğundan ötürü bu alana önemli ölçüde değer vermiştir.

Enzo Ferrari kurmuş olduğu takımı uzaktan da olsa takip etmekle beraber yarışlarda her zaman takım arkadaşlarına belirli kısımları ve edinmiş olduğu deneyim ve tecrübeleri anlattığından ötürü yarış takımı 1935 yılına kadar hiç yenilgi almamıştı. 1935 yılında Mercedes’in çıkarmış olduğu ve daha çok motor kısmında Castrol marka deterjan bazlı olan temizleyeceği büyük rol oynadı. Bu yenilginin ardından Enzo Ferrari büyük bir hırs ve azim kazanmış oldu.

Ferrari’nin Kuruluşu

Ferrari, 1945 yılında 2.Dünya savaşının bitmesinden 1 yıl sonra Enzo Ferrari öncülüğünde açılan araç markasıdır. Ferrari kurulduğu ilk yıllarda pek fazla ün yapmasa dahi firmanın patronu ve en büyük hissedarı olan Enzo Ferrari’nin göstermiş olduğu özveri ve çalışma potansiyeli sayesinde günümüzde özellikle hız tutkunu sürücülerin kullanmış oldukları başlıca araç markasından birisidir. Ferrari belirli dönemlerde Dünya üzerinde yaşanılmış olan ekonomik bunalımlardan ister istemez etkilense dahi sıkı çalışmasını ve özverisini hiç kaybetmeden marka değerini ve müşteri sayısını arttırmayı başarabilmiştir.

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp