ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Jaguar ve Kararları

Jaguar ve Kararları 

Jaguar, 1922 yılında İngiltere merkezli kurulan, gerek lüks gerekse klasik arabaları ile tanınmış araç markasıdır.

Firma kurulduğu yıldan itibaren gerek araçları içerisinde geliştirmiş olduğu yüksek teknoloji, gerekse farkındalık yaratacak araç içi dizaynı ile her daim ön plana çıkmayı başarmıştır. Firma, birçok araç markasından önce kurulduğundan ötürü araba sektöründe büyük bir deneyime ve tecrübeye sahiptir. Bu deneyim ve tecrübe sayesinde günümüzde sevilerek kullanılan araç markalarından birisi olabilmiştir. Firma günümüzde gerek kurulduğu ülkede gerekse Dünya’nın belirli bölgelerine hizmet vermektedir.

Firma, kuruluşundan itibaren müşteri odaklı çalışma haznesi ve yüksek kalite ölçeği sayesinde her daim gelişmiştir. Günümüzde üretmiş olduğu araçlara bakıldığı zaman teknolojiyi en iyi şekilde araçların içerisine aksettirebilen nadir araç markalarından birisi olabilmiştir. Bu özelliği sayesinde dahi birçok araç markasına fark alabilmektedir. Önümüzdeki süreç içerisinde de Firmanın son açıklamalarına ve basın toplantıların bakıldığı taktirde kendilerine olan güveninin kırılmadığı aksine artarak devam ettiği görülmektedir. Her toplantısında çıkaracağı ve üzerinde projeler yürüttüğü araç modellerini en iyi şekilde dizayn edebilmek ve teknolojinin imkanlarını en iyi şekilde kullanabilmek için çalıştıklarını belirtmektedir.

Firmanın başarıları anlatmakla bitmez. Firma kuruluşundan itibaren bünyesine katmış olduğu deneyimli ve tecrübeli personeller, kaliteli ve özgün fikirler üretebilen mühendis ve mimarları sayesinde bu günlere gelebilmeyi başarabilmişler. Firma özellikle 2. Dünya savaşında aktif olarak rol oynamıştır. Kurulduğu ülke olan İngiltere’nin Savaşta kritik bir rol üstlenmesi ister istemez Jaguar araç markasını da etkilemiştir. O dönemlerde ülkesi için asker taşımak için kullanılan araçlar üreterek bunları gerek ülkesine gerekse Dünya’nın dört bir yanına satmayı başarabilmiştir. 2. Dünya Savaşı sona erdikten sonra insanların araç ihtiyacının arttığını fark edebilen firma, bu yönde atılımlarda bulunarak o dönemlerde en çok satış yapılan modellerini seri üretime sokmayı başarabilmiştir. Bu başarı sayesinde o dönemlerde çokça tanınmasına, her türden insanın kullanabileceği araçlar üretebilmesine vesile olmuştur.

Firmanın altında son sayımlara göre on binden daha fazla kişi çalışmaktadır. Bu sayı günümüzde tüm Dünya’da aktif olarak hizmet veren araç markaları ile sıkı bir rekabete girilemese dahi önümüzde ki süre içerisinde Firma, bu şekilde çalışmaya devam ederse rekabet oranını yükseltebilir.

Jaguar, İngiltere merkezli kurulan Land Rover’ın yan kuruluşu olarak karşımıza çıkmaktadır. Land Rover gibi Jaguar da kurulduğu yıldan itibaren kendisine olan özgüvenini hiçbir zaman kaybetmemiş, devamlı olarak sıkı bir tempoda çalışarak marka değerini arttırmaktadır. Müşterilerine sunmuş olduğu kaliteli hizmet sayesinde birçok ekonomist tarafından ileriki yıllarda gelişmeye en müsait markalardan birisi Jaguar olmuştur.

Antalya Kiralık Oto  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp