ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Lexus ve Toyota’nın İmkanları

Lexus ve Toyota’nın İmkanları

Lexus 1989 yılında Japonya’nın Aichi ilinde kurulan ve Dünya çapında hizmet veren araç markasıdır. Firma kurulduğu tarihten itibaren gerek araçları içerisinde gerekse çalışma alanlarında sürekli olarak yeni projelere ve anlaşmalara imza atmaktadır. Firmanın her geçen gün marka değerini ve müşteri sayısını arttırması firmayı bir adım öne atan başlıca etkenler arasında yer almaktadır.

Firma araçları içerisinde konfora ve rahatlığa büyük önem vermiştir. Bu anlamda uygulamış olduğu tüm stratejilerde bu gibi özelliklere büyük bir hassasiyet ile yaklaşmaktadır. Firmanın bu günlere gelebilmesinde ki temel öğelerin başında sıkı çalışmak ve zamanını dolu dolu kullanmak yatmaktadır. Firma özellikle son çıkarmış olduğu araç modelleri ile Amerika Birleşik Devletinde en çok satış yapan araç markası olmuştur. Sadece Amerika Birleşik Devleti ile değil Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kanada ile ikili araç alım satımlarına devam etmektedir. Araç satımının yanı sıra araç tedarikçiliği de yapan firma bu özelliğini her daim ön planda gösterebilmektedir. Yıllık olarak milyar dolarlık bir gelir seviyesine sahip olan firma çoğunlukla ailelerin araç için ihtiyaç duymuş oldukları özellikleri bünyesine altına toplamayı başarmıştır.

Firma günümüzde Dünya’nın tüm coğrafyalarında aktif olarak hizmet vermesi ve Dünya’nın tüm coğrafyalarındaki halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasiteye sahip olması ile bir adım önde kendine yer bulmaktadır. Araçları içerisinde lüks bir konfor sunan ve araçlarında koltuk ısıtmalarından katlanabilir aynalarına kadar onlarca farklı özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda ön koltuklarda otomatik ayarlanabilir koltuk seçenekleri ve deri koltuk seçenekleri gerek ön koltuklarda gerekse arka koltuklarda oturan kişinin çok rahat ve konforlu bir yolculuk geçirmesine yardımcı olmaktadır.

Lexus kurulduğu yıllarda bulunduğu devlet sistemi sayesinde Japonya devletinden büyük miktarlarda krediler alabilmiştir. Bu sayede maddi anlamda pek bir zorluk geçmekten sektöre atılan firma araç modellerinde de bolluğu ile her daim ön plana çıkmıştır. Fakat firma daha iyi çalışabileceği ve daha profesyonel bir hizmet sunabileceğine inanmış olduğu bir anlaşmaya imza atmıştır. Bu anlaşma sayesinde Dünya’nın en yüksek performansa sahip araç motor üreticileri ile ortaklaşa çalışmalara imza atmak olmuştur.

Lexus günümüzde Toyota’nın alt kuruluşu haline gelmektedir. Bu anlamda firmanın üretmiş olduğu araçların büyük bir çoğunluğu genellikle Toyota tipi araçlar olmaktadır. Toyota’nın Dünya’nın birçok farklı noktasında iş yeri ve Pazar ağı bulunması Lexus için büyük bir avantaj haline gelmiştir. Bu avantajı en iyi şekilde kullanabilen firma bu özelliği ile ekonomistler tarafından da taktire şayan bir atılım olarak değerlendirilmektedir.

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp