ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

BMW'nin doğuş hikayesi

BMW'nin doğuş hikayesi

BMW, 1913’te Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya'nın Münih şehrinde kurulmuş bir şirkettir. BMW’nin meşhur olan asıl merkezi ise hala Almanya’nın Münih şehrinde bulunmaktadır. BMW şirketi  kurulduğu dönemlerde sadece uçak motoru üreten bir şirket konumundaydı. Uçak motoru üretiminden sonra ise BMW 1923 yılında motosiklet üretimi yapmaya başladı. BMW fabrikasında üretilen ilk motosiklet modeli ise R 32’dir. BMW, 1928 yılında Fahrzeugtechnik Eisenac büyük ve gösterişli A.G otomobil markasının ihalesini aldıktan sonra otomobil üretim işine girmiştir. BMW otomobil sektöründeki ilk seri üretimini 1929 yılında 3/15 PS ismindeki otomobil ile yapmıştır.

1945 yılına gelindiğinde ise 2. Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte müttefik kuvvetler yüzünden BMW adı altındaki neredeyse tüm fabrikalar kullanılamaz hale getirilmiştir. Fabrikaların çoğunun kullanılamaz hale gelmesinden dolayı da BMW batma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Hatta öyle zor bir durumdadırlar ki rakip firmalara satılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlardır. Bundan dolayı BMW tarihler 1948 yılını gösterdiği zaman daha ucuz motosiklet üretimine geçmişlerdir. Bundan öncesinde de iflas etmemek adına mutfak ve bahçe malzemeleri bile üretmiştir. BMW kendini biraz daha toparladıktan sonra otomobil piyasasına 1950'li yıllarda dönmüş olsa da satışları düşük olduğundan dolayı içinde bulundukları durum pek açıcı olmamıştır. Ancak BMW 1960’lı yıllarda kendini iyice toparlamış ve eskisinden daha güçlü bir şekilde piyasaya girmiştir.

BMW’nin ve Logosunun Anlamı

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (AG), BMW’nin açılımıdır. Bunun Türkçesi ise ‘’Bavyera Motor Fabrikaları Anonim Şirketi’’ ve yahut yaygın olan kısaltmasıyla BMW’dir. 1916 yılında kurulan BMW; otomobil, motosiklet, motor parçası ve kendisini, bisiklet üretimden sorumluydu. Bunun yanı sıra BMW, Mini ve Rolls-Royce gibi lüks otomobil şirketlerinin de sahibi konumundadır. BMW’nin bünyesinde çalışan insan sayısı 110 bin civarındadır. BMW’nin 2007 yılındaki cirosu ise 56,018 Milyar Avro’dur. Ayrıca bunun yanı sıra aynı yıl içerisinde 1.541.500 adet araç üretmiştir. Bu üretimin 1.300.000 adedi ise direkt olarak BMW markası adındadır.

BMW şirketinin sloganı ve resmi olarak kurumsal dili İngilizcedir. BMW şirketinin sloganı ise budur: 'Sheer driving pleasure'. Yani Türkçe çevirisine bakıldığı zaman ‘’Gerçek sürüş keyfi anlamına gelmektedir. BMW bu ünlü sloganı sayesinde, ünlü Alman teknolojisini ve AR-GE'de içerisindeki kendine olan güvenini vurgulamaktadır.

BMW’nin logosu ise parçalı mavi-beyaz yuvarlaktır. BMW’nin logosunun asıl anlamının ne olduğunda dair birçok teori vardır. Bu teoriler arasında ise iki tanesi çok rağbet görmüştür. Bunlardan birinci ise parçalı amblemin mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmının da uçak pervanesini temsil ediyor olmasıdır. İkincisi ise amblemdeki mavi beyaz renklerin Bavyera eyaletinin renklerinden geldiğidir. BMW, kendi resmi sayfasından bu konuyla ilgili açıklama yapmıştır ve ikinci iddianın doğru olduğunu söylemiştir.

Antalya Araç Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp