ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Chery Çin'nin En İyisi

Chery Çin'nin En İyisi

Chery, 1997 yılında Çin’in Wuhu kentinde kurulmuş ve Çin’in son yıllarda en çok araba üreten ve satan araç markalarının içerisinde girmiştir.

Chery, bu kadar geç kurulmasına karşın izlemiş olduğu rotasyon, belirlemiş olduğu farklı projeler ile etkinlik alanını, müşteri sayısını ve marka değerini her geçen gün arttırabilmeyi başarmıştır. Chery araç firmasının kısa süre içerisinde gerek kurulduğu topraklar olan Çin’de gerekse de Dünyadaki diğer köklü araba firmaları ile kapışabilmesinde etkili olan en büyük unsur elbette ki doğru kararları doğru zamanda düşünüp en iyi şekilde uygulayabilme olmuştur.

Firma, özellikle 21.yüzyılın başından günümüze kadar geçen süre içerisinde devlete bağlı olması ile birlikte marka değerini ve müşteri sayısını arttırmayı başarmıştır. Chery otomobil firması kuruluşundan tam 2 yıl sonra ilk kez araç modelini araç piyasasına sunmayı başarabilmiştir. Bu gelişmeden sonra firma, 2001 yılında Dünya’nın çoğu bölgesinde aktif olarak hizmet vermeyi başlamıştır.

Firma 2003 yılından itibaren Çin’in araba sektöründe en çok ihracat yapan araç markasıdır. Chery araç markası müşterilerine sunmuş oldukları hizmetlerde genel anlamda müşterilerin ceplerine uygun otomobiller üretmeye çalışmışlardır. Bu yüzden Firmanın üretmiş oldukları araçlar maddi anlamda uygun olduklarından ötürü çok dayanıklı, sağlam ve konforlu bir araç değildir. Bu gibi nedenlerden ötürü Chery araç markası özellikle sürücü kurslarında aktif olarak kullanılan araç markasıdır.

Chery devamlı olarak alt yapısına ve çalışanlarına yatırımlarda ve desteklerde bulunmaktadır. Bu anlamda Çin’in üzerinde çalışmış olduğu birçok proje için ön hazırlık olan Chery, devlet tarafından yönetildiği için firmanın iflas bayrağı çekmesi imkânsıza yakın bir işlemdir.

Firma Çin’in Dünyaya açılma projesinden yardımcı faktör olarak rol almaktadır. Çin bu nedenlerden ötürü Chery’e yapmış oldukları yatırımları daha çok yurtdışı odaklı geliştirmektedir. Çin, araba yedek parça üretiminden Dünya üzerinde birinci sırada olmasına karşın, araba üretiminde ön sırada çıkabilmek için Chery’e yüklü yatırımlarda bulunmaktadır.

Chery Araç Markasının Gelişim Aşaması

Chery araç markası 1997 yılında kurulup ilk kez 1999 yılında tasarlanmış oldukları ürünleri seri üretime sokmasına karşın aradan iki yıl geçmesine karşın Dünya’nın bir çok bölgesinde hizmet vermektedir. Bu başarısının temelinde Çin devletinin yapmış oldukları yatırımlar ve vermiş oldukları destekler sayesinde gerçekleşmesine karşın birkaç farklı faktörde etkili olmuştur. Bu faktörler arasında belki de en yaygın olanı çalışanların göstermiş oldukları azim, firmanın bünyesine katmış oldukları deneyimle çalışma arkadaşları sayesinde bu başarıyı kazanabilmiştir.

Antalya Araba Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp