ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Tofaş’ın Ünü

Tofaş’ın Ünü

Tofaş, 1968 yılında Türkiye merkezli kurulan, çıkarmış olduğu araç modelleri ile günümüzde dahi bir kesimin severek kullandığı araç markasından birisidir.

Firma 1968 yılında kurulmasına karşın ilk araç modelini tasarlaması ve seri üretime sokması 1971 yılını bulmuştur. 1971 yılında Murat 124’ü çıkarmış, bu araç modeli ile gerek ülkemizde gerekse Dünya’nın birçok farklı noktasında tanılır hale gelmiştir. Murat 124 çıkarıldığı yıla bakılırsa gayet ergonomik, hoş ve kendisine özgü yapısı ile müşterilerin severek kullandığı araç modeli olmuştur.

Tofaş, araba sektörüne geç girmesine karşın Murat 124 gibi çıkarmış olduğu araç modelleri ve dönemin Türkiye Cumhuriyet devletinin ve halkının maddi ve manevi yönden göstermiş olduğu yardımlar sayesinde kısa süreliğine de olsa bir parlama yaşamıştır. Bu parlama kısa sürmesine karşın Dünya’nın birçok noktasında Türklerin araba çıkaracak alt yapıya ve deneyimi yoktur algının yıkılmasına olanak sağlamıştır. Bu algının yıkılması dahi Türkiye Cumhuriyeti adına çok güzel bir gelişme olup bazı gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına olanak sağlanmıştır.

Tofaş, çıkarmış olduğu Murat-101’in çok tutulması ile yeni araç modeli olan Tofaş Şahin 1.4 ile 1.6 araç modellerini piyasaya sürmüştür. Sürmüş olduğu bu iki araç modeli de beklenilen performansın fazlasını göstererek başta ülkemiz olmak üzere Dünya’nın birçok farklı noktasında mütemadiyen severek kullanılan ve satılan araba modelinden birisi olmuştur. Firmanın çıkarmış olduğu bu iki araç modelinin de çok fazla tutulmasının kaynağında zamanın teknolojisini ve ergonomik özelliklerini en iyi şekilde kullanabilen ve araçların iç kısmına en iyi şekilde tertip edebilme olmuştur. Bu özellikleri ile Firmanın bundan 20 yıl önce çıkarmış olduğu araç modelleri halen daha severek kullanılmakta ve piyasası dönmektedir. Bu başarı bile firmanın üretim yaptığı dönemde dahi ürünlerini en iyi şekilde tertip edebilmesi olmuştur.

Tofas, Şahini tasarlarken bunun yanı sıra Kartal adlı araç modelini de tasarlamıştır. Şahin ile eş zamanlı olarak araç piyasasına giriş yapan Kartal adlı araç modelini istenilen performansı verebilmiştir. Kartal’ın en büyük özelliklerinden birisi ise bagaj kısmının çok büyük olmasıdır. Bu özelliği özellikle uzun yolculuklar yapmayı seven ailelerin en çok kullandığı araç modellerinin başında gelmektedir.

Tofaş, çıkarmış olduğu araç modelleri ile müşteri kitlesini ülke dışına çıkarmaya başarsa dahi günümüzde Koç Holding’in yönetmiş olduğu Fiat araba markasının alt kuruluşu olarak gözükmektedir. Tofaş, özellikle Türk halkının en çok sevdiği ve sevmeye de devam edeceği bir araç markasıdır.

Antalya Havalimanı Oto Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp