ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Kia ve Türkiye Pazarının Önemi

Kia ve Türkiye Pazarının Önemi

Kia 1944 yılında Güney Kore merkezli kurulan ve Dünya çapında hizmet veren araç markasıdır. Firma kurulduğu günden itibaren gerek araçları içerisinde gerekse ofisleri içerisinde sürekli olarak değişikliğe ve güncellemelere gitmesi ile tazeliğini her diam koruyabilmektedir. Firmanın özellikle son yıllarda araçları içerisinde almış olduğu değişiklikler ile ön plana çıkmıştır.

Firma araçları içerisinde teknolojiyi ve sadeliği en iyi şekilde kullanabilme gayreti içerisindedir. Bu gayreti en iyi şekilde yerine getiren ve Dünya’nın birçok farklı noktasında ki müşteriler ile ortaklaşa işler çıkarması ile her daim diğer araç markalarından daha iyi ve doğru pozisyonda yer almaktadır. Firma her daim müşteri odaklı işler çıkarmaktadır. Müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine en iyi şekilde yanıt vermeyi başaran firma bu özelliği ile diğer araç markalarından ayrılmaktadır. Geniş depolama alanları ve yüksek araçları ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda araçları içerisinde konfora büyük önem veren ve koltuklarda orijinal deri kullanımına yer vermesi müşterilerin en sevdiği özelliklerin başında gelmektedir. Geniş tabletleri, katlanabilir aynaları, kalın kapıları ve motor kapaklarıyla Dünya üzerinde aktif olarak hizmet veren diğer firmaların her daim üstündedir.

Türkiye araç piyasasın da her diam gelişme gösteren nadir araç markalarından birisi olan Kia, Türk halkının ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmek için elinden gelenin fazlasını yapmaktadır. Bu anlamda ekonomik yakıt tüketimine sahip araç modelleri ve aile tipi araçları ile Türkiye araç pazarında etkinlik alanını genişleteceğini belirtmektedir. Türkiye Pazar ağının ne kadar güçlü ve ekonomik olduğunu her daim bilen ve bu Pazar ağını kaybetmemek için elinden gelenin fazlasını yapan firma, bu anlamda yeni araç modellerini Türkiye’ye sürmektedir. Bunun yanı sıra kurulduğu ülke olan Güney Kore ile Türkiye arası ikili ilişkilerin gayet güzel olması Kia’nın bu pazarda etkinlik alanını arttırmaya yönelik işlerinde yardımcı olmaktadır. Türkiye araç piyasasında iş olanakların fazla olması ve Türk halkının ikinci el araçlar kadar sıfır araçlara da son yıllarda büyük önem vermesi ile birlikte Kia Anadolu coğrafyasındaki etkinlik alanını arttıracağını belirtmektedir.

Son yıllarda hisse senedinde küçük miktarlarda düşüş gözlenen Kia bu gibi olayların nedenini son yıllarda patlak veren ve Dünya’nın ekonomik krize kadar sürükleyen Covid-19 Pandemisine vurmaktadır. Fakat Dünya araç piyasasının son birkaç ay içerisinde eski rayına oturmasıyla beraber firma bu gibi hisse senedini azalışlarının önüne geçeceğini duyurmuştur. Profesyonel ve kaliteli bir hizmet sunan firmanın altında on binlerce çalışanın etkin olarak rol üstlendiğini düşünürsek firmanın kısa süre içerisinde bu gibi problemlerden kurtulacağını söylemek doğru bir karar olacaktır.

Antalya Kiralık Araba firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp