ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Ferrari İlk Ürettiği Aracı 125 Sport Modeli

Ferrari İlk Ürettiği Aracı 125 Sport Modeli

Ferrari kısa bir zaman diliminde büyük başarılara imza atan ve yarış arabaları konusunda çığır açıcı yenilikleri ile ön planda gösterilen araç firmasıdır. Firma kurulduğu tarihten bu yana kurucusu olan Enzo Ferrarini öncülüğünde araçlarda motor gücüne öncelik vererek araçlarını tasarlamıştır.

Ferrarinin kurucu ve en önemli temsilcisi Enzo Ferrarinin büyük çalışmaları ve çeşitli araştırmaları sonucu ortaya çıkan Ferari 125 Sport modeli dönemin şartlarına bakıldığında oldukça güçlü ve dayanıklı bir modeldi. Enzo Ferrari firmasının ilk aracı olan Ferrari 125 Sport’un dış tasarımını özel olarak hesaba katmış ve motor hacmini bu doğrultuda geliştirmiştir. Motor hacmi ve aracın kütle oranındaki küçük oynamalara büyük önem vermiş ve aracın yolculuk sırasında oluşabilecek tüm problemlerin önüne geçebilmiştir.

Ferari 125 Sporun iç kısmında kullanılan koltuk derisi dönemin şartlarında oldukça lüks ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmaktaydı. Kırmızı renk seçeneğini bolca kullanan ve araçlarında göstermeye alışkanlık haline getiren Enzo Ferrari ölümüne kadar bu alışkanlığını devam ettirmiştir. Ortalama boyutlarda direksiyon hacmi ve araç ile uyumlu çalışan mekanizma ayarlarıyla kendisinden söz ettirmeyi her daim başarabilmiştir. Ferrarini ilk ürettiği araç Ferrari 125 Sport, ilerleyen dönem içerisinde firma tarafından oldukça yenilikler görmüştür. Aynı zamanda Firmanın ilk ürettiği araç modeli ile Günümüzde ürettiği araç modellerinin temeli atılmış olmaktadır.

Antalya Araç kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp