ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Maserati’nin Gözle Görülür Hızı

Maserati’nin Gözle Görülür Hızı

Maserati 1914 yılında İtalya merkezli kurulan bir araç firmasıdır. Firma kuruluşundan itibaren müşteri odaklı çalışma alanları sayesinde marka değerini her geçen gün arttırabilmiştir.

Firma 1.Dünya Savaşının başladığı yılda kurulmasından ötürü işlerinde nitekim bir azlık olmasına karşın dayanmayı başarabilmiştir. Özellikle Firma 1.Dünya Savaşının son verilmesinden birkaç yıl sonra daha fazla araç modeli çıkarabilmiştir.

Maserati günümüzde spor araba seven ve yüksek hızlara çıkmak isteyen kişilerin kullandığı araç markalarından birisidir. Ergonomik yapısı, yüksek hızlara kısa süre içerisinde çıkabilmesi, motorların uzun ömürlü olması gibi etkenlerden çokça sevilen bir markadır.

Firmanın bünyesi altında çalışan tüm personeller araba sektörüne yıllarını vermiş kişilerden oluşmaktadır. Durum böyle olunca firmanın tasarlanmış ve seri üretime sokmuş olduğu tüm araçlar büyük bir rağbet görmektedir. Firmanın altında binlerce personel çalışması her yıl yeni araç modellerini piyasaya sürmesinde etkin rol üstlenmektedir.

Maserati’nin İsmi Nereden Gelmektedir.

Maserati’nin kurucusu Alfieri Maserati olduğundan ötürü Alfieri kurmuş olduğu firmaya kendi soy ismini koymayı daha cazip görmüştür. Alfieri küçük yaşlardan itibaren araç motorlarına büyük bir ilgi beslediğinden ötürü kurmuş olduğu araç markasında da araç tasarlarken motor güçlerine büyük önem vermiştir. Sevdiği işi yapan Alfieri, firmayı zor şartlar altında daha ayakta tutmaya başarabilmiştir. Bu başarı sayesinde Maserati bugün en kaliteli ve hızlı spor araba üreten sayılı firmalardan birisidir.

Firma uzun bir süre Ferrari ile ortaklaşa işler yürütmekteydi. Gerek aynı ülkede kurulmaları gerekse dönemin şartlarının getirdiği zorluklardan ötürü ortak projeler yürütmekteydi. Fakat firma özel nedenlerden ötürü tam iflas bayrağını çekerken Ferrari’nin de sahibi olan Fiat tarafından satın alınmıştır. Fiat’ın bünyesinde geçen Maserati kısa süre içerisinde kendini toparlayarak eski marka değerini yeniden toparlayabilmiştir.

Maserati kurulduğu yıllardaki zorluklara rağmen dağılmadan ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bu başarısı şuan da konuşulmakla birlikte o dönemlerde açılan tüm araç markaları tarafından bir yol görevi üstlenmiştir. Bunun yanı sıra Firma o dönemlerde sürekli olarak kurulan araç firmalarına karşı büyük bir rekabete girmiştir. Bu rekabetlerin çoğundan kazanç ile ayrılan firma, o dönemlerde çoğu araç markasına göz dağı vermeyi başarabilmiştir.

Maserati’yi Kullanan Bölgeler

Maserati’yi daha çok Avrupa ülkeleri kullanmaktadır. Türkiye bu ülkeler içerisinde olmamakla birlikte Türkiye’nin diğer ülkelere göre vergi sisteminin daha karmaşık durumda olması Türk Halkının Maserati’ye olan yakınlığının tükenmesine neden olmuştur. Fakat Maserati ilerleyen yıllar içerisinde Türk halkına ve Türk Devletine kendini sevdirmeyi başarabilir ise Türkiye’de büyük bir istihdam yaratacağı söz konusu bir gerçektir.

Antalya Kiralık Araba  Firması adına yazan yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp