ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Dodge ve Önden Çekişli Araçları

Dodge ve Önden Çekişli Araçları

Amerika merkezli kurulan Dodge, uzun yıllardır Dünya’nın birçok farklı noktasına otomobil ve otomobil parçası satmaktadır.

Firma, 1914 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yılda 1.Dünya savaşı patlak vermesi firmanın işlerini olumsuz etkilemiştir. 4 yıl süre kaosun ardından işlerine kaldığı yerden devam eden ve Amerika birleşik devletlerinin savaştan karlı ayrılması ülkesinde kurulan ve gelişmeye açık bir araç firmasına yatırım yapmasına vesile olmuştur. Devletin firmaya yapmış olduğu yatırımlar ve alt yapı projeleri ile Dodge’nin bugün ki temelleri atılmıştır. Firmanın çok eski kökeni olmasını en büyük avantaja çeviren firma kurulduğu yıldan itibaren marka değerini ve müşteri sayısını katlayarak arttırmıştır.

Firma birçok araç markasından çok daha önce kurulmuştur. Bu avantajı en iyi şekilde kullanabilen ve uzun yılların bünyesine katmış olduğu bilgi, birikim ve ileriye dönük yatırımları en iyi şekilde kullanabilen firmanın gelişmesindeki temel kriter bunlar olmuştur. Amerikan tipi araçlarının yanı sıra Dünya halkına hitap edebilecek sedan araçları ile de ön plana çıkmıştır. Araçlarında teknolojiyi ve konforu en ön planda tutan ve bu anlamda yatırımları bollaştıran firmanın günümüzde müşteri sayısının bu kadar fazla olmasındaki temel kriterler bunlar olmuştur. Firmanın birçok araç markasından çok daha hızlı gelişmesi ve keskin manevralardan ustalıkla ayrılması takdire şayandır. Firma gerek ofisleri içerisinde gerekse arabaların iç ve dış görünüşünden devamlı olarak yeniliklere gitmiştir. Yeni projeleri ve yeni anlaşmaları ile önümüzdeki dönemde etkinlik alanını daha da arttıracağını sürekli olarak belirten firma bu anlamda yeni çalışmalara imza atacaktır.

Firma 1970’li yıllarda çoğunlukla aile tipi araçlar üretmekteydi. Yani üretmiş olduğu araçların 5 koltuğu bir de geniş hazneli bagajı bulunmaktaydı. Yüksek motor gücünden ziyade ortalama motor gücüne sahip dayanıklı ve konforlu araçlar üretmekteydi. O dönemlerde üretmiş olduğu araç modelleri çoğunlukla Amerika ve birkaç farklı ülkede sıklıkça kullanılmaktaydı. Fakat 70’lerde ürettiği araçlara günümüzde inceliğimiz zaman görülüyor ki kullanılan malzemenin sağlamlığı ve dayanıklığı şuan ki birçok farklı firmanın üretmiş olduğu araç modelleri ile yarışabilecek ve rekabete girebilecek durumdadır.

Firma geçen 10 yıl içerisinde araçlarında birçok çok değişikliğe gitmiştir. Bu anlamda 80’li yılların başından sonuna kadar üretmiş olduğu araçların büyük bir çoğunluğu önden çekişli ve küçük hacimli araçlardı. Bu araçlarında çoğunlukla hıza önem veren ve aracın daha hızlı kalkabilmesi için arabanın hacmini ve ağırlığı oldukça azaltan firma bu isteğini tam olmasa da yerine getirebilmiştir. Fakat bu dönemde üretmiş olduğu araçlar sağlam değildi ve en ufak bir kazada şoföre ciddi sorunlar yaşatmaktaydı. Firma bu dönemde üretmiş olduğu araçları Dünya’ya araç sektörüne pek satamamıştır.

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp