ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Arabanın İcat edilmesinde kullanılan yöntemler

Arabanın İcat edilmesinde kullanılan yöntemler

Araba icat edildiğinden bu yana insanların hayatlarının önemli bir kısmında söz sahibi olur hale gelmiştir. Arabaların insanlara getirmiş olduğu ayrıcalıklar sayesinde insanlar özellikle uzak mesafelere arabalar yardımı ile sıkıntı çekmeden gidebilir hale gelmiştir. İnsanların hayatlarını bu kadar kolaylaştıran başlıca unsurlardan biri olan araba, bu özelliği ile özellikle yatırım yapmak isteyenlerin girişmek istediği sektörlerden birisi haline gelmektedir.

Arabaların icat edilmesinde kullanılan yöntemlermeşakkatli ve zor bir süreci beraberinde getirmektedir. Arabaların ilk icat edilmesinde kullanılan başlıca yöntem arabaların tekerlek ve gövde kısmının ham maddesi konumunda olan tahta ile insanların oturacakları bölge olan koltukların yumuşaklığını arttıran deriden ibaretti. Bu şekilde dizayn edilmiş bir araba yanma veya ağır yüklere karşı oldukça dayanıksızdır. İlerleyen dönemler içerisinde arabaların gitmesinde en büyük rollerden birisini üstlenen tekerlekleri hem yanmaması hem de daha fazla yükü kaldırabilmesi için iç kısmını demirden imal etmeye başlamışlardır. Bu sayede özellikle ağır yüklerini tek seferde götürmek isteyen tüccarların ve devlet erkanlarının mallarını daha kısa süre içerisinde götürülmesi sağlanmıştır. Bu icattan belirli bir süre sonra arabanın gövde kısmında kullanılan tahta rağbet görmemeye başladı. Tahtanın gövde kısmında rağbet göstermemesinin en büyük etkenleri arasında daha çabuk rutubetlenip çürümeye başlaması ile yangınlara karşı oldukça dayanıksız olmasıydı. Durum bu şekilde cereyan ettiğinden dolayı makinistler, mühendisler ve mimarlar toplanıp bu sorunu en kolay ve kaliteli bir şekilde nasıl yenileyeceği ile ilgili fikir ve düşüncelerini paylaştılar. Bütün mühendisler, mimarlar ve makinistler ortak bir kararda birleştikten sonra çalışmalara başlanıldı. Karar sonucunda arabaların gövdesinde kullanılan tahta yerine her konuda daha dayanıklı pozisyonda olan alüminyum kullanılmaya başlanıldı. Bu şekilde üretilen yeni arabalar insanların ihtiyaçlarını daha iyi ve doğru karşılar hale geldi.

Arabanının icat edilmesinde kullanılan yöntemler araç markasının kalitesine ve aracın fiyatına göre değişiklik göstermektedir. Üst düzey bir aracın içerisinde daha kaliteli malzeme ile daha yüksek hıza ulaşabilecek düzeyde ayarlanmış motor ile karşılaşmak sıradan bir durumdur. Aynı şekilde ekonomik bir araç içerisinde orta kalitede ürün kullanımı ile karşılaşmak normal görülen bir olaydır.

Arabaların icadından sonra arabaların iç kısmına onlarca farklı özellik yerleştirilmiştir. Bu özelliklerin en çok bilinenleri arasında emniyet kemerleri, Hava yastığı, hidrolik fren sistemleri gibi herhangi bir çarpışma anında aracın içerisinde bulunan kişinin en az hasarı alarak kurtulması planlanılarak tasarlanmış ürünlerdir. Bu ürünlerin yanı sıra Klima ve navigasyon sistemleri, park etme özellikleri, düz yolda araçların şoförkontrolü olmadan tek başına gidebilme gibi onlarca farklı özellikle de son yıllarda araçların içerisinde yaygın olarak kullanılmaya başlanılmıştır.

Antalya Havalimanı Kiralık Araba  Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp