ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Arabaların Getirmiş olduğu kötü yönler

Arabaların Getirmiş olduğu kötü yönler

Arabalar insanların hayatlarına dahil olduğundan günümüze kadar geçen süre içerisinde etki alanını her daim arttırmıştır. İnsanlar arabalar sayesinde bir noktan bir noktaya toplu taşıma araçlarını binip sıkıntılı bir şekilde yolculuk yapmak yerine kendi binek aracını alıp daha konforlu ve rahat bir şekilde yolculuk yapmanın tadını çıkarmaktadır. Araba satışların özellikle son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı hızlı bir şekilde katlanarak artması ile birlikte araba markalarının değerleride aynı oranda artmıştır. Bu yüzden günümüzde dahi yatırım yapmak isteyen girişimcilerin araba sektörüne yöneldikleri yapılan araştırma ve analizler sonucunda kanıtlanmıştır.

Araba sektörünün son yıllarda ekonomik açıdan etki alanını hızlı ve emin adımlar ile arttırması ile birlikte bu durumun iyi ve kötü yanları doğmuştur. İyi yanlarına kısaca değinmek gerekir ise insanlar eskiden olduğu gibi toplu taşıma araçlarına binip sıkış tepiş yolculuk geçirmek yerine özel olarak almış olduğu binek aracı yardımı ile gitmek istediği noktaya daha kolay ve güvenilir bir şekilde ulaşabilir hale gelmiştir. Fakat arabaların icadından bu yana kadar geçen süre içerisinde insanlık ve dünya açısından bakıldığında arabalar iyilikten çok gezegenimize kötülük getirmiştir. Bu kötülüklerin başlıcaları arabaların çalışması sonucunda havaya karışan egzoz dumanları olmuştur. Egzoz dumanları yüzünden her yıl ozon tabakası biraz daha delinerek küresel ısınmanın etki alanı her geçen gün artarak devam etmektedir. Ozon tabakası yüzünden küresel ısınma gibi dünyanın düzenini derinden etkileyebilecek sorunları beraberinde getirebilmektedir.

Arabaların özellikle son yıllarda insanlar tarafından hayatlarının her alanlarında kullanabilecekleri bir ürün haline gelmesi insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Özellikle girdiğimiz bu dönemde insanlar yürüme mesafesinde olan yerlere dahi binek araçları ile gitmeyi tercih etmektedir. Bu tercih yüzünden insan vücudu gün içerisinde biriktirmiş olduğu enerjileri dışarıya atabilecek bir zaman bulamamaktadırlar. Bilim insanların uzun soluklu araştırma ve incelemeleri sonucunda gün içerisinde sağlıklı bir insanın en az 6000 adım yürümesi gerekmektedir. Bu yürüme sayısından daha az yürümek vücudun gün içerisinde aldıkları ve çeşitli yöntemler ile enzimledikleri protein, yağ ve karbonhidratlar sonucunda ortaya çıkan enerjinin salınımını gerçekleştiremez. Bu yüzden gün içerisinde özellikle yürüme mesafesinde olan bölgelere arabalar ile değil de normal tempoda yürüyerek gitmek insan sağlığı için büyük önem teşkil etmektedir.

Arabaların hayatlarımıza girdiğinden bu yana her yıl araba kazalarından dolayı ölen veya yaralanan insan sayıları artmaktadır. Bu kazaların büyük bir çoğunluğu gereksiz hızdan kaynaklanmasına karşın günümüzde ki çoğu araba markası bu istatistiklere rağmen tasarladıkların arabaların hızını her daim arttırmayı hedeflemektedirler.

 

Antalya Araç Kiralama Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp