ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Dünyadaki İlk Araba

Dünyadaki İlk Araba

Sanayi İnkılabının ardından Dünya özellikle araba konusunda günümüze kadar çığır açacak şekilde büyümektedir. Sanayi İnkılabının ardından büyük, genç ve dinamik ülkelerin başında gelen ABD, İngiltere ve İspanya kendilerini özellikle araba sanayisinde genişleterek günümüzde dünyanın en güçlü ülkelerden biri olmayı başarmıştır. Dünyanın ilk arabasını piyasaya sunan ve seri üretimine en kısa süre içerisinde başlayan genç Amerika, İngiltere ve Almanya’nın günümüzde bu kadar etkin olarak rol oynaması şans değil bilgi, birikim, ileriye dönük yatırım ve en önemlisi eğitimini olabildiğince genişletebilmesinden kaynaklanmaktadır.

Dünyadaki ilk arabanın hangisi olduğunu söylemek çok çelişkili ve kesin olmayan bir durumdur. Fakat dünyadaki ilk arabalardan biri olmayı başaran ve ilk defa seri üretime sokarak dünyada bulunan araba sayısını çok kısa bir süre içerisinde ikiye katlamayı başarabilen Karl Benz’in geliştirmiş olduğu Ford Model T’dir.

1. Dünya savaşı sırasında 250.000’e yakın araba dünya üzerindeki güçlü ülkelerin elinde bulunmaktaydı. Karl Benz’in geliştirmiş olduğu araç modeli sayesinde 1907 yılında seri üretime geçen Ford Model T sene 1914’de 250.000’e yakın araç üretilmişti. Bu da çok kısa bir süre içerisinde Dünyada bulunan araç sayılarının Ford Model T’nin seri üretime geçmesi ile birlikte ikiye katladığının verisel bir sonucu olsa gerek.

Ford Model T antika, o zamana göre oldukça lüks, rahatlıkla bir sıkıntı çıkarmadan gidebilen dünyadaki ilk araçlardan biri olma özelliğini elinde bulundurmayı başarabilmişti.

Antalya Kiralık Araba  Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp