ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi'nde kayalara sıçrayan suyun huzur verici sesleri Antalya'da yaşadığın günlük lükslerden sadece biri. Antalya'da serin bir gün geçirmek ve bir doğa harikası görmek için Düdenbaşı'na gitmelisiniz. Çevresindeki şelale ve piknik alanı hem Antalyalıları hem de dışarıdan gelenleri kendine çekiyor.

Nehir kadar suyu olan şelalenin iki kaynağı Kırkgözler ve Pınarbaşı olarak adlandırılır. Kısa bir yoldan sonra birleşerek Bıyıklı çukurunu oluşturur ve içinde kaybolurlar. Özellikle deniz'le buluştuğu yani denize aktığı yer olağanüstü bir güzellik ortaya çıkarmaktadır. Şelale hem ilk aktığı yer sütçüler bölgesi hemde lara bölgesinde denizle buluştu yerle iki ayrı yerde doğada ayrı güzellik katan bir şelaledir. Bu Sebebten dolayı diğer şelalerden farkı da budur.

Düden kelimesi su kaynaklarını yutan bir delik anlamına gelir. Bu çukurlardan bazıları o kadar büyük olabilir ki, bütün bir nehri ve gölü yutabilirler. Düdenbaşı'ndan başlayan Düden Çayı, 40 m'den fazla yükseklikte bir travertenin bir şelale oluşturan doğu tarafından Akdeniz'e akan birçok dereye ayrılıyor. Düdenbaşı sadece bir şelale değil. Dar bir merdivenle girdiğiniz mağara ve yemyeşil ortam sizi etkileyecek.

top
whatsapp