ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Daihatsu ve Ülke Değeri

Daihatsu ve Ülke Değeri

Daihatsu, 1907 yılında Japonya’da kurulmuştur. Firma kurulduğu günden itibaren gerek firmaları içerisinde gerekse üretim merkezlerinde göstermiş olduğu performans sayesinde sürekli olarak marka değerini ve müşteri sayısını arttırmaktadır.

Daihatsu özellikle son yıllarda hızlı bir çıkış yakalamıştır. Bu çıkışın asıl sebebi firma içerisinde uygulamış olduğu strateji değişikliği ve araçlarındaki modern tarz uygulamalardır. Firma 100 yıla aşkın süredir aktif olarak müşterilerine hizmet vermektedir. Uzun zaman boyunca araç sektöründe yer alması belirli bir bilgi ve birikime ulaşmasını sağlamıştır. Deneyim ve tecrübesini en iyi şekilde kullanan firma, bu özelliği ile birçok markanın önüne geçmiştir.

Dahiatsu’nun hisseleri büyük oranda Japonya devletine bağlıdır. Bu yüzden kurulduğu yıldan itibaren maddi anlamda herhangi bir zorluk ile karşılaştığında devletten kredi desteği almaktadır. Aynı zamanda Japonya devletinin ülkesinde kurulan firmalara uygulamış olduğu maddi destekler sayesinde Daihatsu gibi yerel firmaların önü açılmıştır. Firma kurulduğu yıldan itibaren fabrika çeşidini ve çalışan sayısını katlayarak arttırmıştır. Dünya’nın belirli bölgelerinde aktif olarak hizmet veren ve araç ticareti yapan firma önümüzdeki süreç içerisinde yeni teknolojiler ile Dünya araç piyasasına hazırlanmayı bekliyor.

Daihatsu, Amerika ve Avrupa’nın yanı sıra Çin’e de satış yapmaktadır. Çin’in özellikle 1978 yılından sonra uygulamış olduğu politikadan en çok faydalanan araç firmalarından birisi Daihatsu olmuştur. Üretmiş olduğu araçların önemli bir bölümünü Çin’e ve Çin’in anlaşmalar yaptığı ülkelere satmaktadır. Çin ile ortaklaşa projeler üreten, kendisi için gereken parçaları temin eden Daihatsu, Çin sayesinde marka değerini kolaylıkla arttırabilmiştir.

Firma özellikle son yılların trend olmuş araç modellerini yakalayıp seri üretime sokabilmiştir. Özellikle çalışmış olduğu ülkelerin insanlarını iyi tanıyan ve iyi gözlemleyen firma, müşterilerin isteklerini karşılamak için çalışmaktadır. Akıllıca tasarlanmış projeleri, Dünya’nın belirli başlı bölgelerinde geliştirmiş olduğu fabrika ve ortakları sayesinde marka değerini günden güne arttırmaktadır.

Daihatsu belirli zaman dilimleri arasında maddi anlamda birkaç zorluk ile karşılaşmıştır. Bu türden zorlukların üstesinden gerek çalışma prensibi gerekse devlete yakın bir firma olmasından ötürü kolaylıkla devletin kasasından alabileceği krediler sayesinde atlatabilmiştir. Özellikle 2030 yılından sonra Dünya araç piyasasından büyük daha büyük bir coğrafyada aktif olarak hizmet vermeyi amaçlayan firma, bu günleri en verimli şekilde geçirmeyi hedeflemektedir. Bünyesine sürekli olarak katmış olduğu işinin en iyisini yapan, yenilikçi ve pratik düşünebilen mimar ve mühendisleri işe almaktadır. Firmanın yapmış olduğu bu türden hareketler, önümüzdeki süreç içerisinde marka değerini ve müşteri potansiyelini arttıracağının en büyük göstergesi niteliğini üstlenmektedir.

Antalya Oto Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

 

top
whatsapp