ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Opel’in Sektör Tecrübesi

Opel’in Sektör Tecrübesi

Opel, 1862 yılında Almanya merkezli kurulan araç markasıdır. Opel, Adam Opel tarafından dikiş makinesi üretici olarak hizmet vermek üzere açılmıştır. Fakat ilerleyen yıllar içerisinde dönemin getirmiş olduğu farklılaşma e yenilikler neticesinde sektör değişikliği yapmıştır.

Opel, kurulduğu yıldan itibaren farklı sektörlerde etkin olarak rol üstlenmiştir. Fakat değişmeyen tek bir etken vardır ki firmanın girmiş olduğu her sektörde kaliteli e profesyonel bir hizmet vermesiydi. Gerek dikiş makinesi sektöründe gerekse araba sektöründe müşteri odaklı çalışmalar sayesinde müşteri sayısını ve marka değerini günden güne artırmayı başarabilmiştir.

Opel 1886 yılında dikiş makinesi sektöründen bisiklet sektörüne atılım sağlamıştır. Bu atılım ileride araç markalarının bir numarası olması yolundaki ilk adımdır. Firma bisiklet sektöründe olduğu yıllarda tekerleklerle alakalı geniş bir bilgi ve deneyim kazanabilme şansını yakalamış oldu. Bu şansın yanı sıra bisiklet sektöründe çevresini ve etkinlik alanının da güzel gelişmeler kaydetmiştir.

Opel’in Araç Sektörüne Atılımı

Opel kurulduğu yıldan 37 yıl sonra ilk kez araç modelini tasarlamayı başarabilmiştir. İlk tasarlamış olduğu araç modeli dönemin şartlarını büyük oranda yerine getirmesine karşın eksiklikler ve yanlışlarda araç içerisinde yer almaktaydı. Fakat firma bu türden zorlu bir atılıma karşı dahi bünyesindeki koordinasyonu güzel bir şekilde sağlamış olacak ki bu sektörde de kısa süre içerisinde gelişmeye devam etti. Fakat o yıllarda üretmiş oldukları araçların çoğunda motorlarda iç hatlarda sıkıntılar yaşanmaktaydı. Aynı zamanda araçların ağırlığı ile araç içerisinde kullanılan motorun gücüne bakıldığı zaman hiç te doğru bir durum söz konusu değildi. Fakat firmada sözü geçen ve çoğu projede adı olan yetkililer bu dönemin sadece deneme aşaması olduğunun farkındaydılar. Bu dönemi en iyi şekilde atlatmanın en doğru karar olduğu inancı ile her daim yeni araç modelleri piyasaya koymak için uğraşmaktaydılar. Bu uğraşlar netice vermiş olacak ki çoğu araç motor üretici firması Opel’in çevresinde dolaşmaya başladı. Firmanın etrafında dolaşanlar arasında yer alan ve etkinlik alanını kurulduğu yıldan itibaren arttırmayı başarabilen General Motors firması da yer almaktaydı. General Motors, Opel’in üst düzey yetkililerini sunmuş olduğu cazip teklifler ve ortaklıklar neticesinde 1931 yılında firmayı kendi bünyesine katmayı başarabilmiştir.

Opel, General Motors’un bünyesine girdikten sonra özellikle 1.Dünya ve 2.Dünya Savaşında sivil araçlardan daha çok devlet adına askeri araçlar üretmeye başladı. Üretmiş olduğu askeri araçlar devlet tarafından çok tutulmuş olacak ki devletin tüm askeri alanlarında ulaşım için kullanılmaya başlandı. 1 ve 2.Dünya savaşından en karlı şekilde ayrılan nadir firmalardan birisi de Opel olmuştur. Opel bu sürecin ardından askeri araç üretiminden ayrılarak sivil araç üretimlerine kaldığı yerden devam etmiştir. Kurmuş olduğu ortaklıklar yapmış olduğu anlaşmalar ve üzerinde çalıştığı projeler sayesinde şuan da görülüyor ki tüm Dünya’da çokça sevilen ve rağbet gören araç markasından birisi konumundadır. 

Antalya Havalimanı Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp