ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

İlk çıkan araba modellerin kullanım alanları

İlk çıkan araba modellerin kullanım alanları

Arabalar insan hayatına dahil olduğundan bu yana birçok farklı alanda aynı anda hizmet verebilmeyi başarabilmiştir. İlerleyen süreç içerisinde insanlar arabaların çalışma mekanizmasını temel alarak farklı alanlarda iş yapabilecek şekilde oluşturabilecektir.

İlk çıkan araba modellerinden önceki araba tarzı ürünlerin kullanım alanları daha çok maden işlerinde ve tüccarların mallarını bir bölgeden başka bir bölgeye geçirebilmek için kullanılmıştır. İlk çıkan arabamodellerini de daha çok üst sınıftan devlet erkanlarının ve soyluların belirli bir bölgeden farklı bir bölgeye toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine kendilerine özel tahsis edilmiş binek araçları ile gidebilmenin konforuna ve lüksünün yaşayabilmek için tasarlanmıştır. İlk araba marka ve şirketlerin çıkışından kısa bir süre sonra farklı türden savaşlar Dünya çapında patlak verdiğinden ötürü savaşlarda özellikle askerlerin cephe değiştirmesinde oldukça önemli rol bürünen araçlar 1.Dünya savaşının ardından özellikle savaş galibi olan ülkelerin üzerinde en çok durdukları ve büyük yatırımlar yaptıkları sektörlerden birisi araba sektörü olmuştur. Özellikle 20. yüzyıldan sonra etkisini en çok artırabilmeyi başaran sektörlerden birisi olmayı başaran araba sektörü bu süreçten itibaren kısa süre içerisinde önemli bir eğim alarak bünyesinde sürekli olarak farklı icatlar katmıştır.

Bu icatların başlıcaları günümüzde adınızı oldukça fazla duyduğumuz Volvo adlı araba markasının üretmiş olduğu kemer sistemidir. Bu kemer sistemi sayesinde 20.yüzyılın ortalarına doğru araba kullanım sayılarının büyük oranda geliştiği ülkeler başta olmak üzere araba kazaların oldukça fazla yaşandığı bölgelerde ölümleri ve yaralanmaları bir nebze olsun durdurabilmek adı altında ilk yıllarda sadece belden kavrayan kemer sistemi olmuştur. Kemer sisteminin buluşu olan bunun yanı sıra Volvo’nun en büyük mühendislerinden birisi unvanını bünyesinde barındırmaya hak kazanmış olan ve araba sektörüne yıllarını veren Nils Bohlin olmuştur. Nils Bohlin’in kızı bir trafik kazasında hayatını kaybettiğinden dolayı kemer sisteminin patentini ortadan kaldırarak tüm araç markaların kullanmalarına olanak sağlamıştır. Nils Bohlin’in yapmış olduğu bu centilmence hareket sayesinde özellikle o yıllarda araba kazalarında ölenlerin sayısında ciddi oranda düşüş sağlanmıştır. Kemer sisteminin ardından arabalar günümüze kadar onlarca farklı teknoloji bünyesinde barındırmayı başarabilmiştir.

İlk çıkan araba modellerin kullanım alanlarından birisi de insanların çıkamayacakları yol ve patikaları daha kolay bir şekilde çıkabilmesi olmuştur. İlk çıkan araba modelleri ile günümüzde çıkan araba modellerini kıyasladığımız zaman arada büyük oranda değişiklikler ve yenilikler görmek çok sıradan bir duruma bürünmüştür. Bu yenilik ve değişikliklerin en çok merak uyandırabilecek akıllı teknoloji sistemidir. Akıllı teknoloji sistemi sayesinde günümüzde çıkan araçların çoğu tek bir tuş ile şoför yardımı olmadan kendi kamera ve sistemi ile bir problem doğurmadan park edebilmektedir. Bunun yanı sıra özellikle Elon Musk’ın öncülüğünde kurulmuş olan Tesla’nın üzerinde halen daha çalışmaya devam ettiği düz yollarda şoför yardımı olmadan araçların tek başına trafikte yol alabilme istediğidir. Bu istek son açıklamalara göre çok yakında insanların hayatlarına gireceği ön görülmektedir.

 

Antalya Araç Kiralama Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp