ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Nissan ve Başarının Sırrı

Nissan ve Başarının Sırrı

Nissan 1933 yılında Japonya’nın eyaleti konumunda yer alan Kanagava ilinde kurulmuş ve marka değerini günden güne arttırarak bu günlere gelmiş araç markasıdır. Firma kurulduğu günden itibaren gerek ofisleri içerisinde gerekse çalışma alanlarında devamlı olarak yeniliklere gitmesinden ötürü marka değerini ve müşteri sayısını her geçen gün arttırmıştır.

Nissan birçok araç markasından erken kurulmuştur. Erken kurulması diğer araç markalarının aksine daha fazla tecrübe, deneyim ve bilgiye sahip olmasına yardımcı olmuştur. Aynı zamanda kurulduğu dönemde araç sektörüne verilen değerde büyük bir artış söz konusu olması dönemin Japonya devletinin firmaya büyük krediler açmasına yardımcı olmuştur. Firma belirli aralıklarla maddi anlamda zorluklar ile karşılaşsa dahi bu zorlukları rahatlıkla atlatacak alt yapıya sahiptir. Alt yapıdan söz açılmışken Nissan, her geçen gün alt yapısına yeni fonlar ayırdığını ve bu anlamda yeni başarılara imza atacağını belirtmektedir. Firmanın bu başarısının altında çok çalışmak kadar verimli ve doğru çalışmakta yatmaktadır. Japonya halkının ön planda yer almasının sebebi ise zaten çok çalışmanın aksine doğru ve verimli çalışmak ve zamanı olabildiğince iyi değerlendirmek yatmaktadır.

Nissan 2.Dünya Savası yıllarında kurulması o dönemlerde birkaç farklı zorluk ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda kurulduğu devletin savaştan büyük bir yenilgi ile ayrılması da firmayı etkileyen ve dış araç sektörüne atılımını yavaşlatan unsurlar olarak ön planda yer almaktadır. Fakat 2.Dünya savaşı sonrası o zamanki ekibin üst düzey araç modeli tasarlamaları ve o dönemki teknolojiyi araçlara en iyi şekilde geçirebilmeleri ile hızlı bir çıkış yakalamış ve kısa sürede kendini toparlamıştır. 1950’lerden sonra Kore savaşının ortaya çıkması ve son bulması ile Japonya devletinin rahatlaması sonrası hızına hız katan Nissan, devletinin de yardımı ile Dünya araç piyasasında kendine yer bulmaya başlamıştır. Bu dönemden sonra her geçen firma içerisine giren paranın katlanması ve yıllar geçtikte milyar dolarlık bir değere sahip olan firmaya bürünmesi hiçbir şekilde şans değildir. Firma o zamanki imkanları en iyi şekilde seferber ederek çalışmalarına devam etmesi ve hiçbir zaman pes etmeden mantıklı hareket etmesi en büyük özelliklerin başında gelmektedir. Nissan’ın şuan ki atılımların da en çok konuşulan özelliklerin başında farklı üniversitelerden üst düzey zeki mimar ve mühendislere kredi ve fonlar açarak ileri de yanlarında çalışmaları için ortam hazırlamaları olmuştur. Genç ve zeki beyinleri bünyesinde toparlamak isteyen ve her daim yenilikçi ve saygıdeğer fikirleri ile ekonomistler tarafından taktire şayan hareketleri ile ön plana çıkmıştır.

Günümüzde Nissan’ın Türkiye’de satış pazarları mevcuttur. Türkiye pazarında da etkisini arttırmayı planlayan firmanın önümüzdeki süreç içerisinde alabileceği yeni kararlar halen daha netlik kazanmamıştır.

Antalya Kiralık Oto firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp