ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Hyundai ve Adının Anlamı

Hyundai ve Adının Anlamı

1967 yılında kurulan ve günümüzde Dünya çapında hizmet veren Hyundai, Güney Kore’nin Seul bölgesinde kurulmuştur. Firma günümüze gelinceye kadar vakit içerisinde alt yapısına sağlamış olduğu ek fonlar ve araçları içerisindeki konfor ve detay işlemeleri ile marka değerini milyarlara çıkarmıştır.

Firma günümüzde sedan araç üretiminde Dünya araç devleri arasında yer almaktadır. Japonya’da kurulması o dönem ki devletin kendilerine hem maddi hem de manevi anlamda destek vermelerine sebebiyet vermiştir. Devlet tarafından gelen birçok yardım fonunu bünyesine en iyi şekilde katan ve çalışmalarını para anlamında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan halledebilen firmanın bugun Dünya devi bir marka olmasındaki temel kriterlerden birisidir.

Firmanın özellikle son yıllarda üretmiş olduğu araç modelleri aile tipine en uygun araçlar sıralamasında yer almaktadır. Geniş bagaj hacmi, üst düzey teknoloji ve kendisine özel ek detayları ile aileleri müşterilerin ilk tercihi haline gelmiştir. Dünya araç piyasasında önemli bir yere sahip olan ve sürekli olarak gelişmeye ve müşteri sayısını arttırmaya devam eden firma önümüzdeki süreç içerisinde Dünya’nın her bölgesinde ve her ülkesine hizmeti kapılarını açmayı hedeflemektedir. Türkiye’de de satış bölgeleri ve fabrikaları bulunan firma Türk halkına da aktif olarak araç hizmeti vermektedir. Üretmiş olduğu araçların yakıt oranlarının düşük olması, konforlu ve rahat bir yolculuk sunabilmesi Türk halkının Hyundai markasına olumlu bir görüş beslemesine sebebiyet vermiştir. Özellikle son yıllarda üretmiş olduğu araçlar ile Türk araç pazarında etkinlik alanını artıran ve araçlarının önemli bir bölümünü Anadolu coğrafyasına pazarlayan firma bu özelliği ile her daim gurur duymaktadır.

Firma isminin anlamı Kore dilinde söylenen Hyundai’nin çağdaş veya modern anlamlarına gelmesidir. İsminin hakkını en iyi şekilde verebilen firma araçlarında da görülüyor ki teknolojiyi en iyi dizayn eden nadir araç markalarının başında gelmektedir.

Firma özellikle 2000’li yıllardan sonra hızlı bir çıkış yakalayarak marka değerini ve müşteri sayısını katlamıştır. Bu dönem arasında teknolojinin de hiç olmadığı kadar hızlı artması ve firmanın teknolojiyi araçlarına en iyi şekilde monte edebilecek kapasitesi olması teknoloji taraftarı olan tüm müşterileri bünyesi altında toplamayı başarmıştır. Dokunmatik ve son teknoloji dizayn edilen ekranları, park sensörleri, yüksek soğutma veya ısıtma gücüne sahip klimaları ile ön plana çıkmaktadır.

Hyundai firmasında kilit öneme sahip olan ve marka adına en önemli kararları alma yetkisine sahip Chung Mong-koo firmanın hem Yönetim Kurulu başkanı hem de CEO’sudur. Chung Mong-koo Hyundai’nin hiç olmadığı kadar farklı bir şekilde araç sektörüne yeni rekabet ortamlarını getireceğini çıktığı her röportajda ısrarla belirtmektedir.

Antalya Araç Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp