ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Araba Firmaları

Araba Firmaları

Dünya özellikle 20.yüzyılda araba sektöründe eşi benzeri görülmemiş bir şekilde büyümüştür. Bu büyüme neticesinde özel ve devlet olmak üzere iki farklı türden araba firmaları açılmıştır. Açılan bu firmaların bazıları çeşitli nedenlerden dolayı dalda asılı duramayıp düştü geriye kalan firmalar ise günümüze kadar kendini geliştirerek Dünyada söz sahibi olmayı başarabilen araba firmalarını dönüştüler. 20. Yüzyıl ile 21.yüzyıl tarihlerinde Dünyada bulunantüm ülkeler birbirleri ile kıyaslama yaparken ekonomilerini, halkını ile yerli ve milli olarak geliştirmeyi başarabildikleri araba firmalarını katmaktaydılar. Durum böyle cereyan ettiğinden dolayı Türkiye yerli ve milli bir araba firması kurmaya karar verdi ve ismine de TOGG koydu. TOGG son verilere göre 2022 yılının ortalarına doğru tasarlamış oldukları araç modellerini seri üretime sokabilecekleri belirtmektedir.

Dünya, Sanayi İnkılabının ardından yenilikçi ve ileriye dönük hareketleri neticesinde kendilerini araba sektörü gibi gelişmeye ve yenilenmeye açık bölümlere yöneltmişlerdir. Bu yönelme sonucunda aralarında yerli araç firmaları kıyaslamaları patlak vererek bir daha hiçbir zaman tükenmeyen kıyaslamaların ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. İşte Dünya üzerinde bulunan ve etkisini her geçen gün arttıran araba firmaları;

-Alfa Romeo (İtalya), Mitsubishi (Japon), Audi (Almanya), Bentley (İngiltere), BMW (Almanya), Bugatti (İtalya), Cadillac (Amerika), Chery (Çin’in son yıllarda geliştirmiş olduğu markların başında gelmektedir), Chevrolet (Amerika), Chrysler (Amerika), Citroen (Fransa), Dacia (Romanya’nın yerli ve milli araç markalarının başında gelmektedir), Daewoo (Güney Kore’nin alt markalarından birisidir), Daihatsu (Japonya’nın geliştirmiş olduğu alt markaların başında gelen bir kuruluştur), Dodge (Amerika), Ferrari (İtalya’nın lüks araç üretip motor gücünü en üst seviyeye çıkarabilen sayılı kuruluşların başında gelir), Fiat (İtalya), Ford (Amerika), Gelly (Çin’in yatırımlarının çoğunu yürüttüğü kuruluşların başında gelen bir markadır), Honda (Japonya), Hyundai (Güney Kore), İnfiniti (Japonya), Nissan (Japonya), Isuzu (Japonya), Iveco (İtalya), Jaguar (İngiltere), Jeep (Amerika’nın en çok tanılan ve Türkiye’de karşılaşılabilen firmalardan birisidir), Kia (Güney Kore’nin öncü araba markalarından birisini oluşturmaktadır), Lada (Rusya), Lamborghini (İtalya’nın lüks araba markalarından Dünyada en çok tanınanlardan birisidir), Lancia (İtalya’nın alt markalarında birisidir), Land-Rover (İngiltere), Lexus (Japonya), Lincoln (Amerika), Lotus (Birleşik Krallık), Maserati (İtalya), Mazda (Japonya),  McLaren (Yeni Zellanda),Aston Martin (İngiltere’nin lüks araç üretebilen araba markalarından birisidir)Mercedes-Benz (Almanya), Mini (Almanya’nın projelerini genişlettiği bilenen araba markalarından birisidir), Buick (Amerika),  Opel (Almaya), Peugeot (Fransa), Porsche (Almanya’nın lüks araç üretebilen sayılı firmalardan birisidir),  Renault (Fransız), RollsRoyce (İngiltere), Rover (İngiltere), Saab (İsviçre), Seat (İspanya), Skoda (Çekya Cumhuriyeti), Smart (Almanya), Proton (Malezya),Ssangyong (Güney Kore), Subaru (Japonya), Suzuki (Japonya’nın alt markalarından birisidir), Tata (Hindistan), Tofaş (Türkiye), Toyota (Japonya), Wolkswagen (Almanya’nın alt kuruluşlarının başında gelmektedir), Volvo (İsviçre’nin sağlamlık konusunda sayılı  araç markalarının başında gelmektedir)

Antalya Havalimanı Araba Kiralama  Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp