ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Aston Martin ve 100 Yıla Aşkın Dönemi

Aston Martin ve 100 Yıla Aşkın Dönemi

15 Ocak 1913 yılında İngiltere’nin Londra ilinde kurulmuş ve Dünya çapında hizmet veren Aston Martin, kurulduğu günden itibaren araçların estetik ve güzel duruşu ile her daim ön plana çıkabilmiştir. Firma kurulduğu tarihten itibaren gerek araçları içerisinde gerekse çalışma alanlarında sürekli olarak yeniliklere gitmesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde gelişim gösterebilmiştir.

Firma birçok araç markasından çok daha erken kurulmuş ve bu farkı her daim kendi lehine kullanabilmiştir. 100 yıla aşkın bir deneyime sahip olan firmanın bu deneyim ve tecrübesi markanın önündeki işleri açmasına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında aktif olarak hizmet veren firmanın Dünya’nın tüm coğrafyalarında müşterisi vardır. Dünya’ya açılan firma bu anlamda ileriye dönük yatırımlarının sonucu görmektedir. Her daim alt yapısına büyük önem veren ve alt yapısı uğruna gerektiğinde parasının önemli bir bölümünü harcamaya müsait hale gelen firma bundan hiçbir zaman mutsuz olmamıştır. Müşteri portresinde hızlı artış ve müşteri sayısının her geçen gün artmasında ki temel sebep firmanın müşteri memnuniyet esaslı çalışma ve her türden insanın bir araçtan istemiş olduğu ihtiyaçları bünyesinde barındırabilmesinden kaynaklanmaktadır.

Firmanın bünyesi altında son sayımlara göre ortalama olarak 2.400 kişiden fazla personel çalışmaktadır. Bu sayının diğer araç markalarının aksine az olmasının sebebi araçlarının yüksek maliyette üretilmesi ve üst düzey kitleye hitap edebilmesinden kaynaklanmaktadır. Tek bir aracının milyon Tl’lere ulaştığını varsayarsak firmanın araçları yavaş ama sağlam adımlarla satılmaktadır. Firma satmış olduğu araçlarından gelen gelirler önemli bir bölümünü alt yapısına ayırmaktadır. Alt yapısına her geçen gün yeni bir şey ekleyen firma bu anlamda çoğu ekonomist tarafından taktirler toplamaktadır.

Aston Martin Türkiye araç sektörü başta olmak üzere Avrupa’nın tüm ülkelerindeki araç pazarlarında aktif olarak hizmet verebilmek için çalışmalara devam etmektedir. Şu anlık Türkiye’de üretmiş olduğu araçların belirli bir kısmı piyasada dönmektedir. Fakat Türkiye özellikle son yıllarda gerek sıfır araçlarda gerekse ikinci el araçlarda yapmış olduğu yüksek faizler ve sayılamayacak kadar çok faizler ile maddi anlamda yüksek fiyatlar sunan araç markalarının ülkesi içerisinde iş yapabilme olanağını kısıtlamıştır. Türk halkının son yıllarda araçlar için gelen yüksek vergilerde ötürü Aston Martin gibi çok pahalı ve lüks araçlara binebilme olanakları çok az seviye de ilerlemektedir. Aynı zamanda Aston Martin’in çıkarmış olduğu araç modelleri yüksek yakıt tüketimine sahiptir. Bu özelliği ile de Türkiye araç piyasasında ve Türk halkının bir araçtan beklediği özelliklerin büyük bir çoğunluğunu karşılayamamaktadır.

Çevlik Araç Kiralama Antalya firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp