ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Araba Neden İcat Edildi

Araba Neden İcat Edildi?

Arabaların icat edilmesinin altında onlarca farklı sebep yatmaktadır. Bu sebeplerin başlıca kaynakları insanların ulaşımını kolaylaştırarak bir yerden başka bir yere daha kolay ulaşabilmeleri sağlanmıştır.

Araba ulaşımın yanı sıra askeri anlamda da sıklıkça kullanılan bir ürün haline gelmiştir. Savaşların bu denli kanlı ve hızlı sonuçlar verebilmesinin en temel nedeni elbette ki silahlar ve arabalardır. Askerler savaş bölgesine günler içerisinde gidip yorgunluktan bertaraf olmaktaydılar. Arabaların icadından sonra askerler arabaların içerisinde rahat bir şekilde oturup hiçbir şey yapmadan kısa süre içerisinde savaş meydanına intikal edebilmektedirler.

İnsanların araba ile buluşmaları geniş ve detaylı bir araştırma ve inceleme sonucunda kesin bilgilere yakın sonuçların ulaştırabilir. Her tarih kaynağının içerisinde açılıp bakıldığında farklı zamanlarda insanların ilk defa araba modelini icat ettikleri belirtilmektedir. Arabaların icat edilmesinin temelini oluşturan da ilk ve orta çağ insanların tekerleği bulup geliştirebilecek teknoloji olanak sağlamıyla gerçekleştirilirmiştir.

Arabalar, insanların hayatlarına girdikten bu yana insanların hayatlarını iyi ve kötü yönden oldukça etki etmiştir. İnsanlar arabaların bulunması ve geliştirilmesi ile birlikte gitmek istediği uzak bir noktaya daha kolay, güvenilir ve konforlu bir şekilde ulaşımını sağlayabilmektedir. Fakat arabalar yüzünden insanlar yürüme mesafesinde olan yerlere dahi arabalar aracılığı ile ulaşımını sağladığından dolayı arabalar fazla ve gereksiz kullanımında insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Organlarında sorunsuz bir düzeyde işleyebilmesi için günün  belirli saatlerinde  yürüyüş, koşu ve spor şarttır. Bu gibi faaliyetleri araba sayesinde yapmaktan kaçınan insanların erken yaşlanma, organların tam anlamıyla çalışamaması, nefes darlığı gibi sağlık problemleri ile karşılaşması muhtemel bir gerçek gözü ile bakılmaktadır. Bunun yanı sıra Japonlu bilim insanların uzun araştırma ve incelemeleri sonucunda insanların gün içerisinde en az 1 saat yürümeleri organların tam anlamıyla çalışabilmesi olanak sağlamaktadır. Bu yüzden gün içerisinde yürüme mesafesi olan yerlere arabalar ile değil de yürüyerek gitmek ileride karşılaşılabilecek sorunlarını önleyebilir.

Araba sayesinde insanlar bir bölgeden bir bölgeye daha rahat, konforlu ve sıkıntı çekmeden ulaşabilmektedirler. Bunun yanı sıra özellikle maden ve kazı çalışmalarında yerin altından çıkan toprağın kısa süre içerisinde farklı adrese taşınılabilmesinde, ağır yük taşımacılığında önemli roller üstlenmiştir. Araba sayesinde insanlar yürüme mesafesi ile günlerini alabileceklere saatler belki de dakikalar içerisinde ulaşabilmesi sağlanmıştır.

Araba eski tarihlerden bu yana etkisini hızlı ve emin adımlar ile arttırarak her geçen gün insan eli sayesinde gelişerek büyümüştür. Günümüzde onlarca farklı türden araba markası ile karşılaşmak sırada bir olay haline gelse dahi 100 yıl önce Dünya üzerinde araba üretebilen birkaç farklı firma mevcuttu. Bu bilgiler ışığında görülüyor ki araba sektörü kısa süre içerisinde büyüyerek bazı ülkelerin en büyük gelir kaynağı haline gelmiştir.

Araba Kiralama Antalya Havalimanı  Firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp