ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Lada ve Anlaşmaları

Lada ve Anlaşmaları

Rus merkezli araba firması olan Lada, 1966 yılında araç sektörüne dahil olmuştur. Kurulduğu yıldan itibaren gerek üretmiş olduğu araçların kalitesi gerekse müşterilerine sunmuş olduğu hizmetler sayesinde marka değerini artırmıştır.

Lada markasını oluşturan ve ona ad takan Volga Araç Fabrikası yıllık ortalama 600.000 araç kapasitesi ile 1966 yılında araç sektörüne atılmıştır. Firma üretime geçtiği günden itibaren devamlı olarak araç kapasitesini arttırmaya ve marka değerini yükseltmeye çalışmıştır. Her geçen gün farklı projelere imza atan, yapmış olduğu etkinlikler ile Dünya’nın birçok farklı noktasında tanılır hale gelen Lada, geç kurulmasına karşın bu boşluğu en iyi şekilde toparlayabilmiştir.

Lada, birçok araba markasından geç kurulmuştur. Fakat firmanın ileri gelen ortakları ve yöneticileri bu boşluğu en iyi şekilde kapatabilmek için gecelerini gündüzüne katıp çalışmaya devam etmişlerdir. Aynı zamanda firmanın büyük bir kısmı devletin himayesi altında olması, devletten ekstra maddi destek almasına vesile olmuştur. Gerek devletten gerekse birçok özel bankadan almış olduğu yardımlar sayesinde araç kapasitesini her geçen gün geliştirmiştir.

Lada, 1966 yılında kurulmasına karşın aynı yıl Fiat ile ortaklaşa projelere ve anlaşmalara imza atmıştır. Bu anlaşmalara göre gerek Fiat gerekse Lada’da işlerini ortaklaşa bir şekilde devam ettirme kararı aldılar. Aynı zamanda bu yıllarda Rusya’nın otomobil bakanı unvanına sahip olan Viktor Nikolayavich Lada’nın yöneticisi olarak atanmıştır. Viktor, firmaya getirmiş olduğu yenilikler ve etkin düşünebilme becerisi sayesinde firmanın kısa süre içerisinde birçok araba markası ile rekabete girebilecek düzeye getirmiştir.

1970’li yıllarda Lada, aradan 4 yıl geçmesine karşın ciddi oranda bir büyüme sağlamıştır. Kurulduğu yıl ilk otomobil modeli olan Fiat 124 adı ile araç piyasasına çıkan araba 4 yıl içerisinde ününe ün katmıştır. O yıllarda geliştirmiş ve tasarlamış olduğu projeler ile birçok ülkeden yeni müşteriler edinebilmiştir. Aynı yıllarda gerek ülkesinde başta olan Devlet adamlarının maddi yönden yardımları ile fabrikasındaki işçi sayısını ve fabrika büyüklüğünü arttırabilmiştir. Bunun yanı sıra 4 yıl içerisinde edinmiş olduğu bilgi, birikim ve ileriye dönük yatırımlar firmanın kısa süre içerisinde arşa çıkmasında etkili olmuştur.

Firma kurulduğu yıldan itibaren ileriye dönük yatırımların meyvesini en iyi şekilde almayı planlamaktadır. Kendisine özgü yatırımlar, bünyesine katmış olduğu ve araç sektörüne yıllarını vermiş çalışma arkadaşları sayesinde sürekli olarak gelişmektedir. Fiat ile yapmış olduğu anlaşmalar firmanın günümüzde sevilir hale gelmesinde temel nedendir. Lada, günümüzde çoğunlukla Fiat’a çalışmaktadır. Lada’nın birçok hissesi Fiat’ta olmasının yanı sıra Fiat üretmiş ve seri üretime geçirmek istediği birçok araç modelini Lada’nın fabrikalarında üretmektedir. Lada’nın fabrika potansiyelinin oldukça çok olduğunu düşünecek olursak, Fiat bu hareketi ile oldukça haklıdır.

Lada’nın günümüzde dünya araç piyasasına sunmuş olduğu birçok araç modeli büyük oranda popülerlik göstermemektedir. Bunun asıl sebebi firmanın son yıllarda getirmiş olduğu mühendis ve mimarların işlerinde yeni olması ve firmanın ofislerinde büyük bir yönetim boşluğu yer alması temel faktörler arasındadır. Firmanın bu gibi eksikleri kısa süre içerisinde kapatması ve eski çalışma haznesini yakalaması için çok çalışması, Fiat ile yağmış olduğu anlaşmaları düzenlemesi gerekmektedir. Aynı zamanda Fiat, Lada’nın birçok hissesinde ortak olmasından ötürü Lada bir nevi Fiat’ın alt kuruluşu olarak nitelendirilmektedir.

Antalya Araba Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp