ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Alfa Rome ve Dizayn

Alfa Rome ve Dizayn

Alfa Romeo, 1910 yılında İtalya merkezli kurulan araç markasıdır. Alfa Romeo, araç sektörünün o yıllarda yeni yeni artış gösterdiği yıllarda kurulması firmanın deneyimini, yenilikçi ve pratik düşünebilmesine olanak sağlamaktadır.

Alfa Romeo 1910 yılında Nicola Romeo tarafından İtalya’da kurulması ve gelişmesi özellikle dönemin İtalya Devletini ve milletini ciddi bir moral kaynağı olmuştur. Firmanın kuruluşunun 4 yılında patlak veren 1.Dünya savaşında etkin olarak rol üstlenen firma, devlet adına savaşlarda kullanılmak için tasarlanan araç modellerini ülkesinin araç piyasasına sundu.

Alfa Romeo araç markasının kuruluş şeklinin yanı sıra dönemin İtalya Devleti’nin o dönemlerde yenilikçi ve pratik düşünebilme ve farklı projelere açık olması büyük önem taşımaktadır. Alfa Romeo’ya büyük oranda destek veren İtalya Devleti, ülkesinde kurulan ve iş yapma performansına sahip tüm firma ve kuruluşlara sektör fark etmeksizin destek vermekteydi. Bu desteklerden en çok yararlanan Alfa Romeo, çalışma arkadaşları, deneyim ve tecrübesi, zorluklara karşı pes etmeden mücadele etmesi, yenilikçi ve pratik düşünebilmesine bünyesine katabildiğinden ötürü Günümüze kadar yıkılmadan gelebilmiştir.

Alfa Romeo çoğu araç firmasında olduğu gibi 21.Yüzyılın başlarında farklı araç modellerini Dünya piyasasına sürmeyi başarabilmiştir. Piyasaya sürmüş olduğu araçların tümü dönemim teknolojisini sonuna kadar kullanmayı başarabildiğinden ötürü etkinlik alanını ve müşteri sayısını her geçen gün arttırabilmeyi başarmıştır.

Alfa Romeo’nun Popülerleşmesi

Alfa Romeo 1910 yılında kurulmasına karşın ilk kez Avrupa piyasasına söz sahibi olması ve tercih edilen araç firması olması 1960 yıllarında gerçekleşmiştir. 1960 yıllarında çıkarmış olduğu araç modelleri sayesinde dönemin insanın hem göz hem de ruh zevkine tam anlamıyla uyması dönemin en çok satan araç modellerinden birisi olmaya hak kazanabilmiştir.

Alfa Romeo 1986 yılında yapılan toplantılar sayesinde Fiat’ta katılmış ve etkinlik alanını bu şekilde devam etmiştir. Fiat’ın alt kuruluşu olmasından sonra Alfa Romeo araç markasına gelen onlarca profesyonel mimar ve mühendis sayesinde firma kısa süre içerisinde kendini toparlayarak yeni ve teknolojik araç modellerini piyasaya sürmeyi başarmıştır.

Alfa Romeo’nun Günümüzdeki Yeri

Alfa Romeo şuan bakıldığı zaman özellikle Dünya Piyasasında pek bir yeri olmamasına karşın eski tip araç modellerini beğenen birçok müşterinin kullanmış olduğu en yaygın araç markasından birisidir. Alfa Romeo özellikle 1960 yılında yapmış olduğu yatırımlar ile günümüzde yapmış olduğu yatırımları kıyasladığı zaman etkinlik alanını ve müşteri sayısında kısmi de olsa bir düşüş olduğu görülmektedir.

Alfa Romeo, Fiat’ın yardımı ile araç sektörüne daha güçlü bir geri dönüş sağlaması mümkündür. Bunun için tek gereken etken eskisi gibi yenilikçi ve pratik düşünebilen, yatırımlarını en iyi şekilde yapan, sözünün arkasında duran bir eski Alfa Romeo ekibinin tekrar kurulması olacaktır.

Antalya Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp