ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Bentley'in ilk yılları

Bentley'in ilk yılları 

Bentley, Volkswagen AG’nin yan kuruluşu olan İngiliz lüks araç üretici şirketidir. Bentley,18 Ocak 1919 yılında İngiltere’de ‘’WalterOwenBentley’’öncülüğünde kurulmuş bir şirkettir. Başlangıçta yani ilk zamanlarında sadece motor ve şasi üretimi yapan Bentley şirketi, I. Dünya Savaşı sırasında uçak motorları üretiminin yanı sıra ilk lüks otomobillerini üretmeye başlamıştır.Bentley,I. Dünya Savaşı’nın kendilerinde bırakmış olduğu maddi zararları örtebilmek adına oldukça fazla çaba göstermiştir ancak üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu zararı tam olarak kapatamamasından kaynaklı olarak tarih 1931 yılını Bentle

gösterdiği zaman Rolls-Royce tarafından satın alınmıştır.

y, 1931-1998 yılları arasında aynı teknik kadroyla birbirlerine tip ve yapı bakımından oldukça benzeyen modelleri piyasaya sunmuştur.Bentley, 1998 yılındaVolkswagen'e 430 Milyon Paund'a satılmıştır. Yani Bentley resmi olarak İngiliz araç markası olsa dahi  bakıldığında Alman markası olan Volkswagen aracılığı ile yönetilmektedir. Yani şu an Bentley markasının sahibi Almanlardır. Bentley, 2005 yılında 3654'ü Amerika Birleşik Devletleri'ne olmak üzere, toplam 8627 araba satışı yapmıştır. Bentley markasının asıl merkezi ve asıl fabrikası Manchester yakınlarında yer alan Cheshire konumunda yer almaktadır.

Bentley markasının 94 senelik geçmişinde yapmış olduğu araçlara göz atıldığı zaman ilk araba modeli 1922 tarihinde yapılmış olan Indianapolis 500’dür. Bentley markasının 1919 yılında kurulmuş olduğu doğrudur. Ancak Bentley markası kuruluşunun ilk 3 yılı sadece uçak motor üretimi yapmaktadır. 3 senenin sonunda ise çeşitli çalışmalar sonucunda kendi markasına ait ilk arabayı çıkarmayı başarmıştır.

Bentley ve Le Mans Yarışları

Le Mans 24 Saat müsabakaları, dünyanın en popüler spor otomobil dayanıklılık yarışları arasında yer almaktadır. Le Mans Yarışlarının yapıldığı pistin uzunluğu yaklaşık olarak 13 bin kilometredir. Le Mans Yarışlarının üç farklı kategoride yer aldığı görülür. Bunlar: Spor Otomobil, Kamyon ve Motosiklettir. Le Mans Yarışları 1923 yılından itibaren sürekli olarak düzenlenmektedir. Le Mans yarışlarında yer alabilmesi için Bentley’e birçok kez davet çağrısı verilmiştir ancak Bentley markası bu yarışa katılmayı ilk önce reddetmişti. Fakat sonrası seneler için Bentley markası yarışlarda yer almayı kabul etmiş ve Le Mans Yarışları sayesinde de kendi markasından oldukça fazla söz ettirmeyi başarmıştır.Bentley markası, Le Mans yarışları sayesinde adını tüm dünyaya duyurmuş oldu. Ayrıca yarışların neticelerinin de iyi olması sebebiyle de Bentley markasının tercih edilme oranında o yıllarda oldukça fazla artış sağlandı. Bentley,1927 yılında yapılmış olan Le Mans Yarışlarının şampiyonu oldu. Şampiyon olduktan sonra şampiyonluğun adına kutlama adı altında bir yemek düzenlendi. 24 saat boyunca yarışmış olmasında rağmen Bentley marka araç da o kutlama yemeğine katıldı. Bu sayede Bentley markası araçlarının dayanıklılığını tüm dünyaya göstermiş oldu.

Antalya Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp