ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Skoda ve Deneyimi

Skoda ve Deneyimi

Skoda, 1895 yılında Çek Cumhuriyeti merkez olmak üzere kurulan araç markasıdır. Skoda, kuruluşundan itibaren yenilikçi ve pratik düşünebilme özelliği ile her daim kendisini geliştirmiştir.

Firma her daim kendisini ve çevresini geliştirmeye ve yenilemeye yönelik işler çıkarmıştır. Bunun yanı sıra farklı proje ve taslaklar ile araç modellerinde teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilmiştir.

Firma, son çıkarmış olduğu araç modellerinde teknolojiyi ve kaliteyi en üst mertebeye ulaştırmayı başarmıştır. Navigasyon, otomatik park etme, klima gibi özelliği ile araç tutkunlarının severek seçtiği araç markasından birisi olmuştur

Firma, araç sektörüne en erken atılım yapan nadir araç markasından birisidir. Araba sektörüne bu kadar erken giriş yapan ve deneyim sahibi olarak Skoda, bu gibi özellikleri ile tüm Dünya’dan müşteri bulmayı başarmıştır. Kurulduğu yıllarda ülkesindeki fikir anlayışı sayesinde devletten her türlü maddi ve manevi yardımı gören Skoda, bu şekilde daha rahat gelişebilmiş ve etkinlik alanını kolaylıkla artırabilmiştir.

Çoğu ülkede fabrikası ve çalışanı bulunan Skoda, alt yapısına yapış olduğu yatırımlar sayesinde Dünya’nın çoğu bölgesinde aktif olarak satış yapan araç markası olmuştur. Ülkemizde de çokça satan Skoda, halkımızın da severek kullandığı araç markasından birsidir.

Firmanın bünyesi altında çalışan onlarca mimar ve mühendis vardır. Bu mimar ve mühendislerin hepsi en iyi okullardan mezun olan ve Dünya’nın farklı bölgelerinden gelen kişilerden oluşmaktadır. Skoda, bu türden kişileri öğrenci iken bünyesine katmak için büyük miktarda paralar harcamaktadır. Fakat harcamış olduğu bu paraların tümünün meyvesini yedi ve yemeye de devam edecektir.

Skoda, 1939 yılında Çek Cumhuriyeti’nin 2.Dünya savaşında Nazi Almanya’sı tarafından işgal edilmesi sonrasında büyük bir duraksamaya girmiştir. Bu duraksama 1945 yılında son bularak faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmiştir. Bu süre içerisinde milyarlarca dolar kaybı olan firma, bu türden kayıplarda dahi kendini kolaylıkla toplayıp, araba sektörüne daha emin adımlarla girişini yapmıştır. Skoda özellikle 20. yüzyılın sonundan günümüze kadar gelen süre içerisine en çok konuşulan araç markasından birisi olabilmiştir. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, kaliteli ve sağlam araçları, müşteri odaklı çalışmaları sayesinde marka değerini her geçen gün arttırabilmiştir.

Skoda’nın günümüzde en çok rekabet ettiği firmalar arasında Audi, BWM, Mercedes- Benz gibi Alman araç markaları gelmektedir. Bu firmaların çoğu ile büyük bir rekabet içerisinde olan Skoda, şuan ne kazanmış ne de kaybetmiş durumdadır. Fakat bilinen bir gerçek vardır ki o da Firmanın bu türden güçlü ve kaliteli birden çok firmaya dahi çok iyi bir performans göstermesi ile en iyi şekilde başa çıkabilmiştir.

Antalya Havalimanı Araç Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp