ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Gelly ve Yedek Tedarikçiliği

Gelly ve Yedek Tedarikçiliği

Gelly, 1986 yılında Çin merkezli olarak kurulan araç markasıdır. Firma kuruluşundan itibaren müşterilerine araç konusunda sunmuş olduğu hizmet sayesinde marka değerini ve müşteri sayısını katlayarak arttırmıştır.

Ülkesine büyük oranda döviz girmesine yardımcı olmaktadır. Çin’in şu an dahi kendi ülkesinde kurulan ve gelişme potansiyeli olan her firmaya uygulamış olduğu maddi destek politikası birçok ekonomist tarafından taktire şayan bir davranış olarak nitelendirilmektedir.Firma, birçok araba markasından çok sonra kurulmuştur. 1986 yılında kurulması, o dönemin birçok önde gelen araç markası için sorun teşkil etmemekteydi. Fakat firmanın kısa süre içerisinde büyük oranda gelişmesi ve Dünyaca tanınmış birçok araç markasını geride bırakması gözlerin firmaya dönmesinde etkili olmuştur. Günümüzde birçok araç markası ile büyük bir rekabete girebilecek boyutta olması, gerek ülkesi Çin içerisinde gerekse Dünya’nın birçok farklı noktasına özellikle araçların yedek parçaları tedarikinden sorumlu olması birçok ünlü araç markasının ticaret alışverişinde kendisine bağlı olmasına neden olmaktadır.

Gelly Dünyaca tanınmış birçok araç markasına eş zamanlı olarak yedek parça tedarikinde bulunmaktadır. Firmanın bu özelliğinin temel kaynağı, merkezi olduğu Çin’in uygulamış olduğu strateji ötürüdür. Birçok farklı araç markası ile ortaklaşa işler çıkarması firmanın kısa süre içerisinde tanınmasına ve müşteri sayısını arttırmasına yardımcı olmaktadır. Günümüzde Dünya’nın birçok farklı noktasında eş zamanlı olarak araç ve yedek parça ihracatında bulunan firma, Çin’e önemli miktarda döviz girmesine yardımcı olmaktadır.

Gelly kurulduğu yıllarda birkaç farklı zorluk ile karşılamıştır. Bu zorlukların başında araç sektörünü iyi tanıyan ve bilen, bu sektöre yıllarını adamış insan sayısının yetersiz olması ve maddi anlamda birkaç eksikliğin ön plana çıkmasıydı. Çin devleti, kendi ülkesinde kurulan ve Dünyaya açılmak isteyen Gelly araç markasına gerekli maddi desteği vermesi ile firma günümüzde birçok farklı noktada iş yürütmekte ve

Gelly özellikle 2000’li yıllardan sonra hızlı bir çıkış sağlamıştır. Bu çıkışın altında insanların araç ihtiyacının hiç olmadığı kadar artması ve Çin’in araç sektörü başta olmak üzere birçok farklı sektör dalında Dünya’nın merkez üstü olarak seçilmesinde etkili olmuştur. Kurulduğu ülkenin kaynaklarını ve popülerliğini en iyi şekilde kullanan Gelly, bu özelliği ile gerek Çin merkezli kurulan gerekse Dünya’nın birçok farklı noktasında kurulan araç markasının önüne geçmiştir. Firma, önümüzdeki süreç içerisinde uygulamış olduğu strateji ile araç sektöründe hedeflerine ulaşma potansiyeline sahiptir.

Son sayımlara göre Gelly’in bünyesi altında ortalama olarak 120.000’den fazla personel yer almaktadır. Bu personellerin büyük bir çoğunluğunu fabrikada işlerine devam etmektedir. Gelly özellikle son yıllarda bünyesinde Dünya’nın birçok farklı noktasında isim yapmış mimar ve mühendisleri kendi çatısı altında toplamaktadır. Durum böyle olunca özellikle son yıllarda çıkarmış olduğu birçok araç modeli Dünya’nın birçok farklı noktasında tanınmasına ve sevilmesine sebebiyet vermektedir.

Çin’in araba sanayisinde en çok güvendiği markaların başında gelen Gelly, ülkesinin kendisi üzerinde beklemiş olduğu performansı en iyi şekilde verebilmek için çalışmaktadır. Son yılların en moda araçlarını üretmeyi hedefleyen gerek araçların yedek parça tedariklerinde gerekse şirket içi tasarımları ile ön plana çıkmayı amaçlamaktadır.

Antalya Araç Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

 

top
whatsapp