ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

McLaren ve İnanılmaz Motor Gücü

McLaren ve İnanılmaz Motor Gücü

2 Aralık 1985 yılında Britanya’da kurulan ve Dünya çapında aktif olarak hizmet veren araç markasıdır. Firma kurulduğu yıldan itibaren alt yapısına vermiş olduğu önem sayesinde sürekli olarak gelişmiş ve bugün en hızlı araçlar üreten araba markalarının başında gelmektedir. Firma her yıl düzenli olarak gerek çalışma sahasında gerek ofislerinde gerekse araçlarında yapmış olduğu değişiklikler ile güncelliğini ve tazeliğini korumaktadır.

Firma birçok araç markasından geç kurulmuştur. Fakat bu boşluğunu en iyi şekilde doldurmanın yolunu bilen firma düzenli ve doğru çalışarak kısa süre içerisinde birçok araç markasının önüne geçebilmiştir. Günümüzde Dünya’nın pek çok farklı bölgesinde ve coğrafyasında aktif olarak hizmet verebilecek kapasiteye sahip olan firma önümüzdeki süreç içerisinde bu kapasitesini arttırmayı planlamaktadır. Firmanın şu anlık bünyesi altında son sayımlara göre 1.500 kişiden fazla personel yer almaktadır. Bu sayı birçok araç markasının altında çalıştırmış olduğu personel sayısından kat ve kat az olması firmanın bu anlamda sektörde yeni olduğunun net bir kanıtıdır. Fakat kısa süre içerisinde bu kadar iş yapabilen firma bundan 20 yıl sonra diğer araç markalarının da önüne geçebilecek potansiyele sahiptir. Günümüzde Dünya’nın tüm noktalarına hizmet veren spor araç markalarının üretmiş olduğu araba modellerinden daha yüksek motor gücüne sahip araçlarını Dünya araç piyasasına sunmaktadır. McLaren’ın araç modelleri estetik yapısının yanı sıra pistlere ve yollara tam anlamıyla yapışan ve kalkmayan tekerleklere sahiptir. Firma araçları içerisine eklemiş olduğu tüm özelliklerde en üst düzey kalitede ki malzemeleri kullanmayı hedeflemiş ve bu anlamda çalışmalarına devam etmiştir. Araçlarının motoru için Dünya’nın en güçlü motor üreticileri ile ortaklaşa bir şekilde işlerine devam eden firma araç modellerinin geri kalan parçaları ile de yine profesyonel bir iş gütmeyi amaçlamaktadır.

Firma hız ve yol tutkunlarını bünyesi altına toplamaktan mutluluk duyduğunu açıklamıştır. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye araç piyasasında da Türk halkının üst düzey kesimine hitap edebilecek araç modellerini getireceğini açıklamaktadır. Türkiye araç piyasasında yer edinmek isteyen McLaren bu isteğini gerçekleştirebilmek için çalışmalara başlamış vaziyettedir. Yıllık gelirini kısa bir zaman dilimi içerisinde yüzlerce milyon dolar seviyesine ulaştırmayı başaran firma bu sayıyı milyar dolarlar seviyesine getirmeyi amaçlamaktadır. Firmanın gerek ofisleri içerisinde gerekse araçlarında en yetkin kişi olan ve tüm kararların onaylandığı kişi unvanına sahip McLaren Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Ceo görevini üstlenen Ron Dennis, son yapmış olduğu röportajda firmasının hızlı bir ivme kazandığını ve zirveye oynadığını belirtmiştir.

Antalya Oto Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp