ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Audi'nin hikayesi

Audi'nin hikayesi

Audi araba markası, 1910 yılında Almanya’da kurulmuş ve projelerini Almanya odaklı geliştirmiş bir araba firmasıdır.

Audi, kurulduğundan beri aynı ad ile ilerlememiştir. Audi’nin yanı sıra farklı yıl aralığında Auto Onion ve NSU Motorenwerke AG gibi farklı isimler ile anılmaktaydı. Audi’nin kurucusu August Horch’dir. August Horch önceden farklı firmalar ile ortaklaşa bir şekilde araba modelleri tasarladıysa da bazı anlaşmazlıklar yüzünden kendi araba markasını kurmasının kendisi ve çevresi için daha iyi olabileceğini düşünerek Audi markasının günümüzdeki temellerini attı.

Almanya özellikle 1. Ve 2. Dünya savaşlarında sürekli olarak kaybetmesi ile Almanya’da tanınmış diğer bütün şirket ve kuruluşlar gibi Audi’de bu zor ve karmaşık dönemde tam anlamıyla araba üretememiştir. Fakat Almanya’nın 2.Dünya savaşından sonra hızlı bir şekilde kalkınması ve devletin kendi ülkesinde kurulmuş olan bütün firmalara açmış oldukları krediler sayesinde günümüzde Audi gibi onlarca farklı sektörde Almanya merkezli firmayla karşılaşmak mümkündür.

Audi’nin Logosu Ne Anlama Gelmektedir?

Audi’nin logosu bildiğiniz üzere 4 halkanın yan yana olacak şekilde kenarlarının iç içe geçmesidir. Bu logonun anlamı firmanın şu anki ortaklarının anlattıklarına göre ‘’teknolojinin bir adım daha ilerisine’’ olarak yorumlamışlardır.

Audi özellikle 1980’den sonra araba sektöründe yapmış olduğu faaliyetler sonucunda günümüzdeki değeri oldukça yüksek fiyatlara tekabül etmektedir. Audi bu dönemden sonra yapmış olduğu icraatları günümüzdeki çoğu aracının ilk adımlarını atmasına vesile olmuştur. Audi sayesinde araba sektörü farklı ve inovatif düşünce yapısı ortaya çıkmıştır.

2000 yılına gelindiğinde o zamanlarda çokça adından söz edinen ve Türkiye gazetelerinden de kendine yer bulmaya başaran çok zorlu parkur ve etapları ile birçok araba markasının yarıştan çekilmesine dahi sebep olan Le Mans yarışmasını Audi, geliştirmiş olduğu süper güçlü ekipmanları, süspansiyonları ve tekerlek hacmi ile 4 kez üst üste kazanmayı başarmıştır. Bu başarı ile özellikle 2000 yılından sonra bütün Dünya gazetelerinde tanınmasına ve şöhretine şöhret katmasına vesile olmuştur.

Audi’nin şu anki yapmış olduğu icraatlar görülmeye, gezilmeye ve araştırılmaya değer düzeydedir. Özellikle hız tutkunların severek kullanmış olduğu araçların başında gelen Audi markası önümüzdeki süreç içerisinde hızına hız katmaya devam edeceği ve markasını sürekli olarak geliştireceğini belirtmektedir.

Audi markası Wolkswagen markasının bir alt kuruluşu olarak görülse dahi Wolkswagen’dan daha hızlı ve emin adımlar ile ilerlediğinden ötürü ilerleyen tarihlerde birçok araba firmasından daha değerli bir marka olacaktır. Audi, çıkarmış olduğu arabaların hızına ve yol tutuşuna oldukça güvenmektedir. Özellikle son yıllarda yapılan yarışlarda ilk sıralarda olmayı başaran ve bu başarının temelini zamanında yapılan doğru kararlar olduğunu tekrar tekrar belirten Audi, birçok uzman şahıs tarafından önümüzdeki süreç içerisinde kendi markasına değer katacağı görüşündedir.

Antalya Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp