ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Daewo'nun İflası

Daewo'nun İflası

Daewo araç markası 1983 yılında Güney Kore’de hizmet vermek için kurulan ve gelişme vaad etmesine karşın kurulduğu bölgede zamanında yaşanmış olan ekonomik krizlerden ötürü kısa süre içerisinde iflas bayrağını çeken sayılı otomobil firmasından bir tanesidir.

Daewo araç markası 1983 gibi çok geç bir tarihte otomobil sektörüne karışmasına karşın, kurulduğu ilk yıllarda Güney Kore devletinin hem maddi hem de manevi yönden göstermiş olduğu iyimser tavırları sayesinde araç modellerini dönemin araç piyasasına sunmayı başarabilmiştir.

Daewo araç markası Dewoo Sinai adı altında kurulan bir firmadır. Firma kuruluştan itibaren devamlı olarak yeni araç modellerini piyasaya çıkarmasına karşın döneminde rakabet edeceği araç markaları 60.yılını kutladıklarından ötürü bu sektörde yeteri kadar deneyime sahip değillerdi. Fakat tüm olasılıkları göz önüne alan Firma, her daim rekabete hazır bir şekilde alt yapısına ve çalışanlarına değer vererek etkinlik alanın genişletmek ve marka değerini arttırmak için atılımlarda bulundu, Bu atılımların büyük bir çoğunluğu hüsran ile sonuçlanmasına karşın istenilen performansı alan birkaç farklı projede mevcuttur.  Firmanın istemiş olduğu performansı yakalayabilmeyi sağlayan projeler, çeşitli maddi nedenlerden ötürü farklı araç firmalarına verilmiştir. Daewo’nun yapmış olduğu bu proje alım satım işlemi kimine göre mantıklı bir tercih olurken kimine göre bu projelerin Daewo içerisinde gerçekleşmesi firmanın şuan dahi hizmet verebilmesine olanak sağlayabilirdi.

Daewo araç markası özellikle 20.Yüzyılın sonlarına doğru başta Orta Asya devleti olmak üzere Asya’nın hemen her yerinde görülen ekonomik bunalım ve krizler yüzünden müşteri sayısını ve marka değerini arttırabilecek ortamı yakalayamamıştır. Firma bu gibi nedenlerden ötürü kısa süre içerisinde iflasın eşiğine gelse dahi yapmış olduğu birkaç taktik ile birkaç yıl daha araba sektöründe kalmayı başarabilmiştir.

Daewo İflas Bayrağını Çekiyor!

Daewo, araba sektörüne çok geç dahil olmasından ötürü deneyime, alt yapıya ve kaliteli hizmet anlayışına tam anlamıyla sahip değildi. Bunun yanı sıra firma içerisinde aktif olarak hizmet veren ve önemli kararların alınmasında kilit nokta oynayan kişilerin yaşamış oldukları sağlık problemleri yüzünden almış oldukları yanlış kararlar neticesinde şirket iflasın eşiğine kadar gelmişti. Daewo’nun bu denli zor durumda olmasını fırsat bilen Amerikan merkezli araç markası olan Chevrolet, firmayı belirli bir ücret karşılığında Güney Kore’den alarak kendi bünyesine geçirmeyi başarmıştır. Daewo, Chevrolet markasının tıpa tıp aynısı olarak Avrupa piyasasına aktaracağını belirtti.

Daewo araç markası satın alındıktan sonra da çıkan borçlar ve kaçak işler yüzünden 1999 yılında kapılarını tam anlamıyla kapatmıştır.

Antalya Oto Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp