ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Citroen ve Toknoloji

Citroen ve Toknoloji

Citroen, 1976 yılından beri Fransız araç markası olan PSA Peugeot Citroen’in alt kuruluşu olarak hizmet vermektedir.

Citroen, Fransız başta araba markası olarak kurulmuş olduğu ilk yıldan beri müşterilerine en iyi araç modellerini en uygun fiyatlar karşılığında vermeyi amaçlamaktayız. Firma, geç kurulmasına karşın dönemin Fransız devleti, ülkesinde kurulan firmalara hem maddi hem de manevi yönden büyük destekler verdiklerinden ötürü firma kısa süre içerisinde maddi anlamda bir sıkıntı çekmeksizin tasarlanmış oldukları araç modellerini seri üretime sokmayı başarabilmiştir.

Fransızlar 1919 yılından itibaren dönemin gerektirmiş olduğu ihtiyaçlar doğrultusunda araba sektörüne atılmışlardı. Fransızlar her daim başta araba sektörü olmak üzere çoğu sektörde ilk sıralarda olmak için alt yapısına çok önem vermektedir. Devletin bu dereceden önem verdiği bir yılda kurulan Citroen, devletin sağlamış oldukları krediler ve yardımlar sayesinde her türlü ekonomik kriz ve bunalım ile baş Citroen firmasından en son yapılan sayımlara göre araçların gelişim ve satılım aşamasında rol üstlenen 13.900 kişinin olduğu elirtilmektedir. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğu araçların yapım aşamasında ve yedek parça desteğinden bulunmaktadır. Citroen araç markası geç kurulmasına rağmen şu an bu kadar fazla kişiyi bünyesinde toparlayabilmesi alt yapısına göstermiş olduğu önem ile aynı düzeyde seyretmektedir.

Citroen araç markasının son çıkarmış oldukları araç modellerine bakıldığından da teknolojiden ve konfordan ödün verilmediği görülmektedir. Firma her daim teknolojiyi kullanan ve kendisini bu yönde geliştirmek isteyen araç markasıdır.

Citroen araç firmasının seri üretime sokmuş olduğu ilk araçlar ile şuan çıkarmış olduğu son model araçları arasında büyük oranda bir değişiklik söz konusu değildir. Citroen o dönemin en iyi teknoloji araçlarına en iyi şekilde aktarırken bu işlemi şuan da aynı şekilde devam ettirebilmektedir. Tek fark edilen unsur dönemin teknolojinin ne kadar kaliteli olmasıdır.

Günümüz Citroen araç markasının şu anda kilit noktasında rol alan ve önemli kararlardan sorumlu olan Linda Jackson, yapmış olduğu her toplantıda ve her söyleyişte mütemadiyen; araçlarının en iyi teknoloji ile donattıklarını ve donatmaya devam edeceklerini, firmanın marka değerini her geçen gün arttırdıklarını ve etkinlik sahasını genişlettiklerini belirtmektedir.

Citroen Araç Firmasının Sembolünün Markası

Citroen firmasının logosuna baktığımız zaman beyaz renkte iki adet belirli aralıklar ile aşağı ve yukarı olmak üzere konulan Fransızlar'ın kullanmış oldukları çavuş amblemi mevcuttur. Bu amblem, Fransızlar için büyük bir anlam teşkil etmesinin yanı sıra, Citroen Fransa merkez olmak üzere kurulan bir araç markası olduğundan ötürü bu sembolün en doğru bir karar olacağına inanmışlardır.

Antalya Araç Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

 

top
whatsapp