ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Lotus ve Colin Champen

Lotus ve Colin Champen

Lotus 1952 yılında İngiltere merkezli kurulan ve Dünya çapında aktif olarak hizmet veren araç markasıdır. Firma kurulduğu tarihten itibaren gerek araçları içerisinde gerekse çalışma alanları içerisinde yapmış olduğu tasarımlar ile ön plana çıkmaktadır. Firmanın son yıllarda hızlı bir çıkış yakalaması gözlerden kaçmamaktadır.

Firma birçok araç markasından geç kurulmuştur. Fakat firmanın kurucusu unvanında yer alan isim firmanın çok hızlı bir şekilde gelişim göstermesine sebebiyet vermiştir. Firmayı kuran Colin Champen araç ve motorlara ilgisi çocuk yaşlarda başlamıştır. İlerleyen dönem içerisinde bu merakı devam etmiş ve kendi araç markasını kurma kararı almıştır. 30’lu yaşlarda kendi araç markasını kuran Champen bu anlamda birçok araç mucidinin gerçekleştiremeyeceği işi tek başına yüklenmiştir. Çok çalışkan olmasının yanı sıra zamanını en iyi şekilde değerlendirebilmenin yolunu bulan ve bu yoldan hiçbir zaman sapmayan Champen bu anlamda kurmuş olduğu firmayı çok kısa bir süre içerisinde milyon dolarlık işler çıkarabilecek pozisyona getirmiştir. Alt yapısına büyük önem veren ve bu anlamda her daim yeni çalışmalara imza atan firmanın gelişimde en büyük faktörlerin başında bu gelmektedir. Firma çoğu kez iflasın eşiğine gelmiştir. Fakat alt yapısına zamanında büyük önem vermesi ve bu anlamda sürekli olarak krediler çıkarması firmayı bu eşikten kolaylıkla sıyrılmasına yardımcı olmuştur.

Firma günümüzde Dünya’nın pek çok farklı Coğrafyasında ortaklaşa işler yürütmektedir. Bu anlamda işlerini bir hizaya sokmayı başaran ve her diam müşteri sayısını arttırmayı başaran firmanın önümüzdeki süreç içerisinde alacağı kararlar Dünya araç piyasasının takip ettiğini konularından birisi haline gelmiştir. Özellikle son çıkarmış olduğu araçlarda teknolojiyi en iyi şekilde kullanmarı başaran firma katlanır ayna ve park duyar özellikleri ile de her daim bir adım ötede yer almaktadır. Firmanın bu başarısının altında çok çalışmak ve sürekli olarak kendi hedefleri uğruna bir şeyleri feda etmek olmuştur.

Firmanın özellikle son yıllarda çıkarmış olduğu araç modellerin çoğunluğu aile tipi araçlar olmaktadır. Aileleri müşterilerin araç için ihtiyaç duymuş oldukları gereksinimleri en iyi şekilde araçları içerisine tahsis edebilen firma bu özelliğinin avantajı ile yoluna devam etmektedir. Araçları içerisinde her daim lükslüğe ve konfora önem veren ve araçlarının iç genişliğine hatırı sayılır derecede önem veren firmanın bu anlamda yapmış olduğu tüm iş ve projeler bu hedefleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.

Firma önümüzdeki süreç içerisinde daha farklı kararlar alacağını Dünya araç piyasasına belirtmiştir. Fakat alacağı kararların netliği konusunda pek bir netlik kazanmadığını ve bu konu üzerinde yoğunlaştıklarını belirtmektedir.

Antalya Araç Kiralama firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp