ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Dacia ve Ortakları

Dacia ve Ortakları

Dacia, 1966 yılında Romanya devletinin açmış olduğu ihale sonucu kurulmuş araç markasıdır. Firma, kurulduğu yıldan itibaren arçalarında getirmiş olduğu değişikler sayesinde gelişmeye devam etmektedir.

Firma, Dünya üzerinde bulunan çoğu araç markasından geç açılışını yapmasına karşın bu boşluğu kısa süre içerisinde doldurabilmiştir. Alt yapısına harcamış olduğu geniş yatırımlar, marka değerine katmış olduğu yenilikler ve müşteri sayısındaki potansiyel sayesinde günümüze kadar sorunsuz bir şekilde gelebilmiştir. Firmanın altında 12 binden daha fazla kişi çalışmaktadır. Aynı zamanda firmanın günümüz piyasasındaki değerine bakıldığında birçok araç markasından yüksek olduğu görülmektedir. Aynı zamanda firma, fabrikalarına ve araçlarına getirmiş olduğu iç dizaynlar ve materyaller sayesinde müşteri sayısını her geçen gün arttırmaktadır.

Romanya merkezli kurulan firma 1999 yılında Fransız malı olan Renault’a bağlanmayı seçmiştir. Firma, Renault’a bağlandıktan sonra işlerini daha da arttırdığı görülmektedir. Özellikle Renault’un araba sektöründeki geniş deneyim ve tecrübesi, her türden müşteri kapasitesini bünyesinde barındırabilmesi geç kurulmuş olan ve sektörde pek bir deneyimi olmayan Dacia için mükemmel bir seçenek olmuştur. Firmanın, Renault’a bağlanması kimi ekonomist tarafından mantıksız bir davranış olarak görülse dahi şu an bakıldığı zaman Firmanın almış olduğu bu karar sayesinde daha hızlı ve rahat bir şekilde gelişebilmektedir.

Dacia, kurulduğu yıldan itibaren devamlı olarak araba modeli üretmeye ve ürettiği modelleri seri üretime sokma çabası içine girmiştir. Kurulduğu ilk birkaç yıl içerisinde ilk modellerini üretime sokan Firma, şuan dahi teknolojinin arabalar üzerindeki imkanını en iyi şekilde kullanmayı başarabilmiştir. Araçları içerisinde kullanmış olduğu teknolojik alet ve edevatlar ile araç modellerini daha ergonomik ve şık bir görüntü kazandırmayı başarmıştır. Hem model hem de klasik araçları ile ön plana çıkmayı başarabilen firmanın bu başarı sayesinde her türden müşterinin istediği modelleri bünyesinde barındırabilmektedir. Bu başarıyı en iyi şekilde sağlayabilen firma önümüzdeki süreç içerisinde gelişeceğini ve daha farklı modelleri ile Dünya araç piyasasını sallayacağını belirtmektedir.

Firmanın çıkarmış olduğu araç modelleri genellikle aileler için daha uygun bir kullanım ve sürüş hizmeti sağlamaktadır. Özellikle firmanın logan modelindeki araçların tasarımları aileler için çok kullanışlıdır. Bagaj kısmının büyük olması, özellikle uzun seyahatlere gidecek aileler için büyük bir problemin ortadan kalkmasına vesile olmaktadır.

Dacia, Dünya’nın çoğu yerine ihracat yapmaktadır. Dünya üzerindeki çoğu bölgede araçlarının beğenilerek kullanılması, firmanın kalitesini ve çalışma hacminin ne kadar geniş olduğunun en bariz örneği niteliğindedir. Firma, üzerinde çalışmış olduğu araç modellerinde motor gücüne de dikkat ederek her türden ve her tipten insanın binebileceği şekilde ayarlamalar yapmaktadır. Bu ayarlamalar istenilen derecede onay alabilirse önümüzdeki süreç içerisinde Dacia’nın etkinlik alanını artacağı söz konusu bir gerçekir.

Antalya Araç Kiralama  firması adına yazan Yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com

top
whatsapp