ALIŞ YERİ / MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ / MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ
KİRALAMA ŞEKLİ
ÖDEME TİPİ
KİRALAMA SÜRESİ
YILLIK KM
VİTES
YAKIT

Mini ve Estetiği

Mini ve Estetiği

Mini, 1959 yılında Almanya merkezli kurulan araç markasıdır. Firma kuruluşundan itibaren müşteri odaklı işler çıkardığından ötürü marka değerini her geçen gün arttırabilmiştir.

Mini Almanya’da kurulan ve gelişme vadeden nadir araç markalarından birisidir. Firma çoğu araç markasından geç kurulmasına karşın çıkarmış olduğu projeler ile gelişme vaadi göstermiştir. Bu vaadi en iyi şekilde kullanan üst düzey personeller ve devlet yetkileri sayesinde marka Almanya’da en çok satan araç markasından birisidir.

Mini 2000 yıllara kadar daha çok klasik araçlara ağırlık vermişti. Fakat bu ağırlığın yeni toplumlar için iyi bir hizmet anlayışı olmadığını düşünen Mini araç markası araç modellerinde değişiklik ve yenilikler getirmiştir. Bu yıldan sonra üretmiş olduğu çoğu araç modeli küçük ve motor güçleri yarış arabaları kadar kuvvetli olmuştur. Yüksek hızlara çıkabilen araç modellerini piyasaya sunmasıyla birlikte ani bir patlama yaşamıştır. Bu patlama sayesinde araç sektöründe yeni bir fikir yapısı katmayı başarabilmiştir.

Mini’nin araçlarındaki fikir yapısı

Mini özellikle 2000’li yıllardan sonra üretmiş olduğu araç modellerine bakıldığında motor güçlerine büyük önem vermiştir. Bu öneme o kadar odaklanmışlardı ki üretmiş olduğu araç modelleri küçük olduğundan ötürü yarış arabaları kadar hızlı bir çıkış yakalayabiliyordu. Çıkan araç modellerinin küçük olduğundan ötürü aracı satın alan müşterilerin park yeri bulma gibi bir sorunu ortadan kalkmış oluyordu. Bu sorunu büyük oranda ortadan kaldırabilen Mini bu sayede müşteri sayısını arttırmayı başarabilmiştir.

Mini geliştirmiş olduğu tüm projeleri büyük bir titizlik ile yerine getirmeyi çalışmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda sektördeki saygınlığı ve müşteri memnuniyet oranı artış gösterebilmiştir.

Mini şu an Alman araba devi olan BWM’nin alt kuruluşu olarak hizmet vermektedir. Mini, BWM’nin bünyesine girdikten sonra piyasaya daha fazla araç modeli sunmayı başarabilmiştir. Bu başarıyı yakalayabilen firma, kısa bir zaman diliminde tüm Dünya’da severek kullanılan araç modeli olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Firmanın üzerinde çalışmış olduğu tüm araçların iç kısmı teknolojinin imkanları sonuna kadar kullanmayı başarabilmiştir. Bu başarısı sayesinde teknolojiyi kullanmayı seven birçok müşteri tarafından sevilen ve tutulan markalardan birisi olabilmiştir.

Firma 1959-2000’li yıllar arasında tüm çıkarmış olduğu modellere ‘’Mk’’ ismini takmıştı. Bu yıllar içerisinde az araç üretmesine karşın müşteri sayısı stabil kalmayı başarabilmişti. 2000 yıllardan sonra bünye değişikliklerinden sonra daha çok araç çıkarmayı başarabilmiştir.

Antalya Havalimanı Araç Kiralama Firması adına yazan yazar; Yahya Seba (yahyaseba82@gmail.com)

top
whatsapp